Serkan Özkaya - Gözegöz

Serkan Özkaya - Gözegöz

Tarihler: 08 Eylül 2022 Perşembe ~ 22 Ekim 2022 Cumartesi

Yer: Galerist

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:67 K:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 18 96

Faks: 0212 244 82 29

Web: http://www.galerist.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2022 ~ Eki 22, 2022

GALERIST, Serkan Özkaya’nın galerideki beşinci kişisel sergisinde, mekanı ve izleyiciyi ele geçiren yerleştirmesi ‘gözegöz’e yer vermekten mutluluk duyuyor. Ilk gösterimi New York Postmasters Gallery’de gerçekleştirilen eser, 8 Eylül - 22 Ekim 2022 tarihleri arasında 21c Müzesi işbirliği ile GALERIST’te izlenebilir.

Ya sadece bir perspektife, bir bedene ve bir çift göze sahip olmadığımızı ya da zamanda uçup giden tek bir anda varolmadığımızı iddia etsek? Peki ya duyularımızın yankı odasından kaçabilsek ve algıyı, deneyimi, varlığı sonsuza değin çoğaltabilsek? Sergide alışılmış referans çerçevesi çözülüp bir diğerine doğru kayarken, yeni vizyonlar ve anlamlar kendilerini ortaya çıkarıyor. Gözlerinizin önünde ve gözün ardındaki gri maddede bir paralaks gerçekleşiyor.

Lacan'ın bilgece belirttiği gibi: "Işık olan bana bakar ve gözümün derinliklerinde o ışık aracılığıyla, izlenim olan şey, önceden varolmayan bir yüzeyin parıltısı, uzakta benim için konumlandırılmış bir şey belirir. Bu, tüm belirsizliği ve değişkenliği ile hiçbir şekilde benim hakim olmadığım bir şeydir. Daha çok beni yakalayan, her an arzulayan ve manzarayı bir manzaradan başka bir şey yapan odur. Resim dediğimizden başka bir şey."

Şimdi sizden bir inanç sıçraması yapmanızı ve beden dışı bir deneyime katılmanızı, manzara ve resimle bütünleşmenizi ve her şeyi gören göze bakmanızı istiyoruz. Sizi, varlığınızla yapıtı harekete geçirmeye ve gerçekliği yeni görme biçimlerine doğru bükmeye davet ediyoruz.

GALERIST'e adım atın; duvarlar, tavan ve zemin, köşedeki devasa kürenin aynalı yüzeyinin yansıttığı ve yeniden yorumladığı anamorfik desenlerle bezeli olacak. Peki izleyici, izleneni nasıl dönüştürecek ve karşılığında izleyicinin kendisi nasıl dönüşecek?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT