Sibel Kocakaya - Yeni Algı- Beden ve Sınırlar

Tarihler: 11 Ocak 2013 Cuma ~ 16 Şubat 2013 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2013 ~ Şub 16, 2013

Kocakaya’nın son dönem çalışmalarını içeren sergi, sanatçının tepkisel dışavurumlarını kendi bedeni üzerinde kurguladığı durumlara dönüştürmektedir.

Bilincin ön planda olmayı kabul etmemesi sürecinde fizikselsel içsel durumları dışa vurma eylemleriyle bazı davranış kalıplarına yöneliriz. Ruhsal ya da fiziksel kaçışın yollarını farklı davranış kalıpları üreterek yeniden bir kimlik inşaası üzerine kurgularız.

Ayrıca kent yaşamı içerisinde artan yalnızlık; şehirdeki kültür farklılıklarının göç kavramıyla birlikte birey üzerinde oluşturduğu yabancılaşma söz konusudur. Birey; aile, toplum ve kendi arasında sıkışıp kalmaktadır. Zaman ve mekanın sürekli değiştiği yaşam koşullarında birey kendi varoluşu ile sürekli bir mücadele halindedir.

Kocakaya’nın çalışmalarında mekanın belirsizliği ekseninde değişkenlik gösteren kimlik kendi varoluş yolunu arayan konumda olarak görselleştirilmiştir. Yüzlerdeki belirsizlik bir bakıma izleyici ile sanatçı arasında kurulacak paylaşımsal ilişkiye dair ipuçları vermektedir. Sibel Kocakaya’nın resim, fotoğraf ve video çalışmalarından oluşan kişisel sergisi bireyin içinde bulunduğu durumlar üzerinden ruhsal eylemlerinin ve bedensel tepkilerin dışavurumuna odaklanmıştır. Sanatçı çalışmalarında kendi bedenini model olarak kullanırken yüz ifadelerini de yok ederek kimliksiz yeni bir beden üretmektedir.

Sibel Kocakaya’nın Mixer’de 10 Ocak- 16 Şubat 2013 tarihleri arasında devam edecek olan “Yeni Algı- Beden ve Sınırlar” adlı sergisi Pazartesi hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT