“Sumi-e; Kontrast ve Uyum” sergisi

Tarihler: 26 Mayıs 2012 Cumartesi ~ 30 Mayıs 2012 Çarşamba

Yer: Japonya Başkonsolosluğu Eski Ofis Binası

Adres: İnönü Cad. No:16 Gümüşsuyu, Taksim İstanbul İstanbul

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 26, 2012 ~ May 30, 2012

“Sumi-e; Kontrast ve Uyum” sergisi, Japonya Başkonsolosluğu’nun tarihi eski ofis binasında sanatseverlerle buluşuyor.

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Japonya Araştırmaları Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek sergide, Aynur Küçükyalçın Sumi-e Grubu’nun düzenlediği Japon resim sanatı “Sumi-e; Kontrast ve Uyum” sergisi 26 -30 Mayıs 2012 de Gümüşsuyu’ndaki Japonya Başkonsolosluğu’nun eski ofis binasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sergide, Aynur Küçükyalçın Sumi-e Atölyesinde yer alan 10 Türk ressamın yaptığı eserlere yer verilecek;

Aynur Altun, Banu Dereci, Esin Gürkaynak, Handan Duran Yalkılday, Sedef Altuğ, Sema Suaydın, Semin Mirgün, Senur Biçer, Seyhan Tanyeli, Yeşim Çelik, eserlerinin yer aldığı sergide sanatçılar; özel olarak Japonya’dan getirilen fırça (fude) ve pirinç kağıdı (washi) kullanarak oluşturdukları eserlerini sergiliyorlar.

“Sumi-e; Kontrast & Uyum

Serginin küratörlüğünü de yapan ressam Aynur Küçükyalçın; “Doğunun iki uç noktasında yer alan iki ülke, Japonya ve Türkiye’nin kültürel ve estetik değerlerinin birbirine ne kadar yakın olduğunu ortaya koymak için bu harika sergiyi gerçekleştirdik. Bu sergi ile düşünce ve estetiğin ifade yollarını genişleten Sumi-e resminin, kültürel dinginliğini keşfederek estetik ideallerimizi ortaya koymayı amaçladık. İkinci sumi-e sergimizin başarısını, seneye Japonya’ya da taşımayı planlıyoruz.” diyor ve ekliyor: “Japon resminin estetik ve dingin bir tarzı vardır. Suminin (çubuk mürekkep) mürekkep taşında eritilmesiyle hazırlanan Sumi boyası, resminin temel rengini oluşturur. Sanatçı bu boyayla yapacağı objenin birebir görüntüsünü değil, objenin kendisinde uyandırdığı hissi yani objenin ruhunu anlatır. Bu açıdan Sumi-e resminde amaç, gördüğünüz bir şeyin resmini yapmak değil onun sizde uyandırdığı hissi resmetmektir”

Sumi-e Grubu’nun düzenlediği “Sumi-e; Kontrast & Uyum” sergisi 26 Mayıstan itibaren Japonya Başkonsolosluğu’nun tarihi eski ofis binasında 4 gün süresince sanatseverlerle buluşacak.

“Sumi-e Nedir ?

SUMİ-E Mürekkeple yapılan Japon resim sanatıdır. Mürekkebin hazırlanışı, kağıdın ve malzemelerin yerleştirilişi, fırçanın tutuluş şekline kadar belirlenmiş ritüel sayesinde, ressamın oluşturduğu esere; denge, disiplin, estetik anlayışlarının yansımasını sağlar. Felsefesi; kontrast ve uyumdur. Sadeliğin güzelliğini ve zarafetini anlatır. Kâinatın dinamik karşıt iki gücü, ışık ve gölgenin mükemmelen dengelenmiş etkileşimini gösterir.

Kİ (Hayat Enerjisi); Fırça ile boyama sanatı; objenin görünümünden ziyade ruhunu anlatmayı amaçlar. Bir resmi yaratırken sanatçı, subjesinin ruhunu kavramalıdır.

ÖZDİSİPLİN; Sabır fırça resmi için vazgeçilmezdir. Denge, Ritim ve Uyum sanatçının Sabır, Disiplin ve Konsantrasyonunu geliştirerek ulaşmaya çalıştığı niteliklerdir. Fırça sanatçısı sürekli olarak daha iyi bir insan olmayı hedefler, çünkü karakteri ve kişiliği yaptığı işine yansır.

www.aynurky.com
www.sumieatolyesi.wordpress.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

İnanılmaz keyifli ,kesinlikle kaçırmayın!
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT