Tansel Çeber - The Other/Öteki

Tansel Çeber - The Other/Öteki

Tarihler: 16 Mart 2024 Cumartesi ~ 07 Nisan 2024 Pazar

Yer: Belm’art Space

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Apartmanı, 112/2 Ankara

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2024 ~ Nis 7, 2024

Tansel Çeber’in 10. kişisel sergisi olan “The Other/Öteki”, 16 Mart 2024 tarihinde Belm’art Space’te izleyicilerle buluşuyor. Sergi sanatçının pandemiden günümüze kadar olan süreçte ürettiği ve daha önce sergilenmemiş 14 heykelinden oluşuyor.

Çeber, eserlerinde pandemi sürecinde eve kapanmayla gelişen, evin içinde ve dışında olan her şeye ve herkese yabancılaşma, güvensizlik, tekinsizlik, yalnızlık, içe dönüklük, karamsarlık, çaresizlik gibi olumsuz duyguların birey üzerinde yarattığı etkileri kendi üzerinden görünür kılmayı hedefliyor. Pandemi boyunca belki de tek ve en güvenli alan olarak düşünülen mekan olan evin, bu süreçte geçirdiği algısal değişim ile bir hapis ortamına dönüşmesi, dört duvarın bireyi çevresinden kopararak yalıtma süreci ve bu sürecin barındırdığı kendinle baş başa kalma durumunun farklı halleri çalışmaların kurgu ve formlarını belirlemiştir. Pandeminin yaşantımız üzerindeki etkileri, birey ve toplumda yarattığı algı değişimleri çalışmaların temel konularıdır.

Heykelleri oluşturan ve belirtilen duygu hallerinden yola çıkılarak farklı malzeme kullanımıyla manipüle edilen biçimlerden oluşan tüm figürler sanatçının kopyalarıdır. Tek bir ‘aslın’ kopyaları olan bu figürlerin kendilerinden inşa ettikleri kalabalık içinde yalnız, korkak, güvensiz duruşları ve biraraya geldikleri zeminin tekinsizliği dikkat çeker. Birbirleriyle kurdukları ‘sorunlu’ iletişim, bireyselliği anlatır gibi görünmekle birlikte, ‘çok’ ve ‘birlik’ olmaları toplumsallığa gönderme yapar gibidir.

* “The Other/Öteki”, 16 Mart – 7 Nisan 2024 tarihleri arasında Salıdan Pazara 12.00 – 19.00 saatlerinde Belm’art Space’te görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT