Tepede Bir Ev - Gökhan Gökseven

Tepede Bir Ev - Gökhan Gökseven

Tarihler: 22 Aralık 2018 Cumartesi ~ 26 Ocak 2019 Cumartesi

Yer: Pilot Galeri

Adres: Sıraselviler Cadd. No:83/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 55 05

Web: http://www.pilotgaleri.com

E Posta: info@pilotgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2018 ~ Oca 26, 2019

Pilot, Gökhan Gökseven’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Tepede bir ev”e ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar. Sergi, 22 Aralık - 26 Ocak tarihleri arasında, merkezi kaygısı “yalnızlık” olan bir dizi yeni çalışmayı izleyicilerle buluşturacak.

Hiçbir şey beklendiği gibi gitmez, herkes başarısız olur ve insanlar hüsrana uğrarsa, yalnızlık bir mutluluktur. Gökhan Gökseven’in sergideki tabloları, yalnızlıktaki potansiyel güzelliğe bakıyor.

Sergi, Gökseven’in sanatsal dönüşümüne kapsamlı bir bakış sunuyor. Sergideki eserlerin tamamında, sanatçının kararlılığı açıkça görülür: Kopma anları, terk edişler, kırılma noktaları onu tetikler. Sanatçı, yara kabuklarını koparır ve eski yaraları açar. Gökseven’in niyeti, izleyicileri bu resimlerdeki düşüncelerini veya iç dünyasını keşfetmeye yönlendirmek değil, kendi başlarına bir yolculuğa çıkmalarını sağlamaktır. Bu resimler, insanların korkuları ve fantezileri için birer paratoner işlevi görür.

Sanatçı, yalnızlığı çok çeşitli bağlamlarda ele alır. Keskin bir anlatıdan ziyade şiirsel bir ritim yaratır. Resimlerinde, hırçın kedilere, öfkeli kasabalılara, çevrelerinden uzaklaşmış şişman ve yalnız adamlara rastlarsınız. Bazen insan ya da hayvanlardan ari bir manzara belirir. Melankolik atmosferler ile sevimli figürler. Merak, korku ve umut bir aradadır.

Mükemmel görünme baskısının her zamankinden daha büyük olduğu bir çağda, sanatçı garip olanı tasvir etmeyi tercih eder. Tuvalleri savunmasızlığın yalın gücünün nişanesidir. Ve hep birlikte, içinde yaşadığımız toplumsal düzene bir cevap üretirler.

Gökhan Gökseven’in PİLOT’taki ilk solo sergisi 26 Ocak’a dek görülebilir olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT