Theo Eshetu - Yüzler ve Yerler

Theo Eshetu - Yüzler ve Yerler

Tarihler: 04 Şubat 2019 Pazartesi ~ 09 Mart 2019 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 4, 2019 ~ Mar 9, 2019

Sergi, Akbank Sanat ve Tarabya Kültür Akademisi‘nin işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.

Kültürel kimlikler hiçbir zaman sabit ve tanımlı olmamış, politik gelecek tasarıları tarafından oluşturulmuş ve biçimlendirilmiş, tarihsel olaylar tarafından inşa edilmiş ve yıkılmış, kültürel nesnelerin yerlerinden edilmesiyle ve nüfusların göç etmesiyle dalgalanmalar göstermişlerdir. Theo Eshetu  eserlerinde  her zaman  kültürel kimlikler konusunu ele alıyor. Documenta 14’te gösterilen Atlas Fractured adlı çalışması, yüzlerin temsilleri üzerinden kültürel kimliklerin tarihi üzerine düşünme girişimidir. Çalışmada, büst, maske ve sanat eserlerinin kopyaları, gerçek insanlar üzerine yansıtılarak alternatif anlatılar ve tarihçeler ortaya sürülüyor. Burada Avrupa kültür modelleri artık merkezde değil; kıtalara göre ayırma mantığına dayanan sınır hatlarının geçerliliği sorgulanıyor. Fizyonomi artık coğrafyayla ortak paydada buluşamıyor çünkü yüksek hareketlilik oranı sayesinde dünya ülkeleri çok daha bütünleşmiş bir halde.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT