Tülin Onat ‘Tırtılın Sonu’

Tarihler: 06 Nisan 2011 Çarşamba ~ 07 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No:22/9 K:3 Nişantaşı, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 240 44 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2011 ~ May 7, 2011

Kare Sanat Galerisi, Tülin Onat’ın “Tırtılın Sonu” isimli sergisine 6 Nisan – 7 Mayıs 2011 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Tülin Onat, sanatına özgü formları, mekan üzerindeki arama ve buluşları ile Türk resmine özgün bir soluk getirmiştir. Yapıtlarındaki soyut – somut çatışması içinde ortaya çıkan biçimler, Kosmos’un minimalize edilmiş halidir. Onat, resimlerinde hakikate ne kadar yakınlık duysa da, uzaya fırlatılmış gibi görünen biçimlerin devinimi, yaratılan kozmik alanın sonucudur.

Merkezde çözümlenen bu soyut - somut birlikteliği içerikten ziyade “biçim” olarak çıkar karşımıza. Resimlerin matematiksel gizemi, gelişmiş tekniğin ve biçim arayışının içinde çoğaltır kendini. Espas, renk ve ışık birlikteliği ile aydınlatır yüzeyi.

Yaşama bakışın akıl, bilgi ve zevkle yoğurulduğu bu resimlerde de, her sergisinde olduğu gibi yeni sözler söylemektedir sanatçı. Bir süredir üzerinde durduğu yuvarlak geometrisi, uzaydaki biçimlerin sonsuz hareketlerini ritmik bir yapı ile sınırlamaktadır. Başı sonu olmayan çember, bir kısır döngüdür. Ne bir yerden başlar, ne de öbür tarafta biter, durmadan kendini yineler. “Yaşam gibi”.. İçindeki ve dışındaki karmaşa, büyük düzlüklerle tuval yüzeyinde sonlanır.

Tırtılın sonu kelebektir.
Ve bir kısır döngüdür.
Çiçekten çiçeğe konuş,
Bir günlük özgürlükle son bulur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT