TULİPOMANİA Sergisi

TULİPOMANİA Sergisi

Tarihler: 01 Nisan 2024 Pazartesi ~ 14 Nisan 2024 Pazar

Yer: Lale Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2024 ~ Nis 14, 2024

Ali Bakova’nın küratörlüğünü yaptığı sergide 55 tasarımcının 200 eseri yer alıyor

1630'larda Hollanda'nın müreffeh ticaret şehirlerine gelen ziyaretçiler; büyüleyen, hassas ve egzotik bir Doğu ithali olan lale çılgınlığına yakalandılar. Nadir çiçek soğanları inanılmaz ve sürekli artan meblağlara el değiştirdi, ta ki tek bir lale soğanı bir evin maliyetinden daha yüksek fiyatlara satılıncaya kadar. Tarihçiler bu döneme “TULİPOMANİA” yani “Lale Çılgınlığı” adını verdiler.

TULİPOMANİA Sergisi lalenin, Orta Asya’nın rüzgârlı bozkırlarındaki kökenlerinden İstanbul’un yemyeşil imparatorluk bahçelerine uzanan serüveninin; Avrupa'nın en imrenilen ve en güzel çiçeği olarak uyandırdığı olağanüstü tutkuların günümüz sanatına etkisini anlatan canlı bir sergi.

İstanbul Lale Vakfı’nın (İLAV) koordinasyonunu üstlendiği, Küratörlüğünü Ali Bakova’nın yaptığı TULİPOMANİA Sergisi’nde AI Art - Yapay Zeka Sanatı, CodeArt, video enstelasyon, mekâna özel üretilen VR-Virtual Reality gibi günümüz çağdaş yaklaşımları geleneksel sanat yaklaşımları ile birlikte kullanıldı.

Lale Müzesi’nden seçkilerin de yer alacağı, aralarında Can Akerson, Chiara de Rocchi, Sıla Şehrazat Yücel gibi otuzdört tasarımcı ve sanatçıdan yaklaşık yüz eserin sergileneceği TULİPOMANİA Sergisi 1-14 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Lale Vakfı’nda gezilebilir.

Küratör: Ali Bakova

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun olan Bakova, dünyada artan hiper minimalist, işlevsel ve değişken tasarım akımlarına yurdumuzun kalıcı özgün katkısına dikkat çekmek amacı ile tasarımlarında yaşadığımız coğrafyanın geleneğini, işlevselliğini kökenleriyle birlikte çağdaş yaşama taşıyor.

İstanbul Tasarım Haftası küratörü, Venedik Tasarım Bienali 'True-Treu' ekibinin “Synesthesia” sergisi, Maslak 'Maker Culture' küratörü, 42 Maslak 'RED:100' sergi küratörlüğü yapmış olan Bakova’nın tasarımları çeşitli yerel ve uluslararası karma sergilerde sergilendi; New York'ta 'Wanted Design Week', 'Beyrut Design Week', 'İLK in Milan' Milano Sergisi, 'Designers' Odyssey' Sergisi, Observeur du Design' Paris'te Yılın En İyi Cam Tasarımı Ödülü’nü kazandı.

Tasarımları New York ve Tokyo'da “MoMa- Museum of Modern Art”, 'Marta Herford Museum' Almanya-Berlin'de 'Museum der Dinge' ve 'Bröhan Museum'da sergilendi ve satışa sunuldu. Jameel Prize-Londra ülkemizden davet edilen tek tasarımcı oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT