Wolinski Sergisi

Tarihler: 31 Mart 2010 Çarşamba ~ 02 Mayıs 2010 Pazar

Yer: Galeri In Situ

Adres: Susam Sok. Kadife Palas No:15/1 Cihangir Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 02 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2010 ~ May 2, 2010

GALERI IN SITU ÜNLÜ FRANSIZ KARİKATÜRİST WOLİNSKİ’Yİ AĞIRLIYOR

Galeri In Situ, 31 Mart - 2 Mayıs tarihleri arasında, Fransız çizer Wolinski’nin elliye yakın orijinal çiziminden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapacak. Türk karikatürseverlerin de yakından tanıdığı Wolinski sergi açılışı vesilesiyle 30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da bulunacak.

Galeri In Situ’de İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşecek Wolinski sergisi, 80 albüm-kitabın yanı sıra çizimleri Humanité, Libération, Nouvel Observateur ve Paris-Match gibi yayınlarda yer alan ve güncel tarih üzerinde kalıcı bir etki bırakmayı başaran sanatçının çalışmalarını yakından görmek için önemli bir fırsat.

Wolinski’nin basında yer alan desen ve illüstrasyonlarından seçmelerin yanı sıra İstanbul, Hindistan, Meksika, Brezilya, Rusya ve Kamboçya’ya ilişkin röportaj-çizimlerin de yer alacağı sergide sanatçının eserleri satışa da sunulacak.

Galeri In Situ ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen bu sergi, çizgi roman ve illüstrasyon alanında Türk ve Fransız sanatçılar arasındaki geçmişe dayalı bağları ve dostluğu tekrar gündeme getirecek.

Wolinski’nin siyasi ve erotik mizahı, çağdaşlarına yönelttiği keskin ve eleştirel bakışı, doğal bir biçimde kışkırtıcı olduğu kadar sevecenlik taşıyan stili, Fransız basını üzerinde sürekli bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Wolinski, on yılı Charlie-Hebdo dergisinin başında geçen elli yılı aşan meslek hayatı boyunca Cabu, Sempé, Siné, Cavanna, Choron ve Reiser gibi önemli çizerlerle çalıştı.

Galeri InSitu Hakkında:
Fotoğraf sanatçısı Kanadalı Charles Mordret tarafından kurulan İstanbul’un en yeni galerilerinden InSitu, Türkiye ve dünyadan yeni yeteneklerin ve tanınmış sanatçıların eserlerini sergileme hedefiyle Cihangir’de Aralık 2009’da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Philippe Pache sergisiyle açıldı. Çağdaş fotoğraf sanatı, karikatür, çizgi roman ve sanatın farklı biçimlerine seslenecek olan InSitu, bir sergi alanı olmanın yanında fotoğrafçı ve çizerlere, koleksiyonculara ve amatörlere konferanslar, portföy incelemeleri, slayt gösterileri ve atölyeler gibi organizasyon programları sunan gerçek bir yaşam alanı olmayı amaçlıyor.
Galeri In Situ dunyada ve Türkiye`de tanınmış çizerlerin basılmış eserlerinin orijinallerini sergilemenin yanı sıra, satın alma imkânı sunmasıyla da Türkiye’de bir ilke imza atmış bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT