Yankı Odasında Bir Aşk Kelimesi

Tarihler: 28 Şubat 2009 Cumartesi ~ 11 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01 - www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2009 ~ Nis 11, 2009
Yankı Odasında Bir Aşk Kelimesi
Akbank Sanat Beyoğlu
28 Şubat 2009, Cumartesi - 11 Nisan 2009, Cumartesi

Sanatçılar: M/M
Küratör: Ali Akay
Mekanda sergi salonuna girdiğinde izleyici, bir rüya anının içinden, kendi içinde geçiş imkanları sağlayacak olan deliklerden, iki tarafa doğru salınarak, bir mekandan diğer bir mekana geçecek. Serginin dispozitifi bize sokakta yaşanmakta olan ile sahnede yapılmış olan arasındaki şimdiki zaman ve geçmiş zaman ilişkisini göstermekte. Bir yandan geçmişin içinden gelen, toplumsal ve sanatsal verilerin ötesine giden bir “bellek hareketinin” takibi söz konusudur. Diğer yandan ise, duvarlar geleceğe doğru açılımı sağlayabilecek olan sanatsal önermelerle doludur. Umut ilkesi bu heterojen ilişkiden ivmesini alır.

“Bir Aşk Kelimesi” burada umuda yaslanmakta ve yankılanmaktadır. Duracak olan bir hızın durağına gelmenin getirdiği bir rehavet içinde umut kendisini, belki de, görünür kılacaktır. Hiroşima’yı hiç gördük mü? Veya hayal mi ettik?

M/M bize sergiyi şu şekilde tanımlamaktadır:
“M/M, Marguerite Duras’ın “Hiroşima Sevgilim” ve “Yaz Yağmuru” kitaplarının üzerine, 2003 Venedik Bienali’ndeki Molly Nesbit, Hans-Ulrich Obrist ve Rikrit Travanija’nın bir projesi olan “Ütopya İstasyonu” sergisinin grafik yankısının yansıması. Bu iki düzenleme, 41 adet tabureden yapılmış desen-harflerin ritmini katederek, heceliyor: “Just Like an Ant Walking On The Edge Of The Visible”. Gizli bir dengede oluşan bütün bu gürültünün içindeki izleyici, Hiroşima’da, belki de, hiç birşey görmediğini hatırlayacak.”


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT