Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları

Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları

Tarihler: 30 Kasım 2023 Perşembe ~ 31 Aralık 2023 Pazar

Yer: Türkiye İş Bankası Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2023 ~ Ara 31, 2023

İş Sanat, Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle İstanbul’da Türkiye İş Bankası Müzesi ile Ankara’da İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açacağı “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” başlıklı yeni bir sergi hazırlıyor.

Sizleri, İstanbul ve Ankara’da Mart 2023’te eş zamanlı açılacak, ‘Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları’ başlığını verdiğimiz yeni sergimize Cumhuriyet’in kuruluş döneminden kalan aile yadigârlarınızla katkı sağlamaya davet ediyoruz. Atatürk döneminin üretim ve sosyal hayatını yansıtan fotoğraflar, kartpostallar, belge ve nesneler, madalyon, rozet gibi anı objeleri ya da ülkemizde o dönemde üretilen yerli mallarından örneklerle siz de sergimizin bir parçası olabilirsiniz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle İstanbul’da Türkiye İş Bankası Müzesi ile Ankara’da İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açacağımız “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” başlıklı yeni sergimize Cumhuriyet’in kuruluş döneminden kalan aile yadigârlarıyla katkı sağlamak isteyenleri bekliyoruz. Serginin küratörlüğünü, 19. ve 20. yüzyıl Türkiye iktisadi ve sosyal tarihi, ticari denizcilik ve deniz işletmeciliği tarihi, kurum ve girişimcilik tarihi konularında yaptığı çalışmalarla bilinen, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Koraltürk üstleniyor.

Anımsanacağı üzere, İstanbul’daki Türkiye İş Bankası Müzesi’nde devam eden “Bir Asrın Ardından: / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer” Sergisi için İstiklal Madalyası mirasçılarına geçen sene yapılan çağrı büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Ülkemizin dört bir yanından ödünç verilen 300’e yakın İstiklal Madalyası’nın yanı sıra orijinal madalya beratları, fotoğraflar, kimlik kartları, anı defterleri ve kılıç, kama gibi muharebe eşyaları, Milli Mücadele kahramanlarının isimleriyle sergilenmeye devam ediyor.

İstanbul ve Ankara’daki sergilere katkıda bulunmak isteyenler isim, telefon numarası, adres ve ödünç verilecek malzemenin bir fotoğrafını sergi@issanat.com.tr e-posta adresine gönderebilir, sorularını iletebilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT