Yerle Gök Arasında, Selçuk Demirel

Yerle Gök Arasında, Selçuk Demirel

Tarihler: 16 Şubat 2024 Cuma ~ 09 Nisan 2024 Salı

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://www.ifturquie.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2024 ~ Nis 9, 2024

Institut français Türkiye, çağımızın önemli meseleleri üzerine tartışmayı teşvik eden Fikirler Gecesi’nin 9. edisyonu kapsamında sizleri, angaje olduğu kadar şiirsel de olan çizimlerden oluşan bir sergi aracılığıyla sanatçı Selçuk Demirel'in dünyasını keşfetmeye ve insan ve çevresi arasındaki ilişki üzerine düşünmeye davet ediyor.

Bu anımsatıcı çizimlerin merkezinde, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliği yer alıyor. Sergi, gezegenimizin kırılgan güzelliğini vurguluyor ve çevresel zorluklara ilişkin farkındalığı artırıyor. Her bir çizim, ekosistemlerin çeşitliliğini, türlerin kırılganlığını ve ortak varlığımızı şekillendiren hassas bağlantıları ortaya koyan bir dengeyi temsil ediyor. Mizah duygusunu da elden bırakmayan sanatçı, bizi harekete geçmeye çağırıyor.

Çizer ve ressam Selçuk Demirel’in eserlerinden oluşan « Yerle Gök Arasında » sergisi 16 Şubat – 9 Nisan arasında Institut français İstanbul sergi salonunda ve 4 – 26 Mayıs tarihleri arasında ise Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Selçuk Demirel 1954 yılında Artvin'de doğdu. İlk çizgilerini 1973 yılında haftalık 7 Gün dergisinde yayımladı. 1978 yılında Ankara'daki mimarlık öğrenimini yarıda bırakarak Paris'e gitti. 1979 yılında Paris École Nationale Supérieure de Beaux-Arts’ın sınavlarını kazandı. Düzenli bir öğrenci olamadı. 1980-1981 yılında çocuklar için yazıp resimlediği Mumuk dizisi ve yine aynı yıl Le Monde gazetesinde 2 desenleri yayımlandı. Çizimleri, başta Türkiye olmak üzere, Fransa'da ve birçok Avrupa ülkesinde ve Amerika'da önemli gazete, dergi ve kitaplarda yer aldı. The Washington poste,The New york Times, TheWall Street journal, The Boston Globe... Çalışmalarını düzenli olarak Le Monde, Le Monde diplomatique ve T24'te sürdüren Selçuk Demirel'in açtığı kişisel sergilerin yanı sıra desen albümleri, çocuklar için yazıp resimlediği ve değişik yazarlarla birlikte gerçekleştirdiği elliden fazla kitabı bulunmaktadır. Eserleri önemli özel koleksiyonlarda yer alan sanatçının 2022 yılında 23 çalışması Musée National L'Histoire de l'Immigration tarafından müzenin koleksiyonuna alındı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT