Yunus Emre Dokumacı’dan Yeni Sergi

Yunus Emre Dokumacı’dan Yeni Sergi

Tarihler: 21 Ekim 2022 Cuma ~ 06 Kasım 2022 Pazar

Yer: Şişli Nazım Hikmet Kültür Sanat

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2022 ~ Kas 6, 2022

Yunus Emre Dokumacı uzun bir aradan sonra Şişli Nazım Hikmet Kültür Sanat’ta .

Kendine özgü ifade biçimleriyle benzersiz kurgularıyla tuvalleri farklı bir konumda değerlendirilen Dokumacı sanatın her dalında üretim yapmaya çalışanların işini yapıp kaybolması düşüncesinde.

İlk olarak Ankara Siyah Beyaz Sanat Galerisi tarafından galerinin 7.sanat ödülü vererek aynı galeride sergisi açılan Yunus Emre Dokumacı 2001 de dikkatleri üzerine çekmişti. 2004 te RH Sanat Magazin’in Genç Ressamlar Yarışmasındaseçilerek , 2005 te Pera Müzesi ‘Çağdaş Türk Resminde Genç Açılım’ sergisine Uluslararası Plastik Sanatlar Derneğince seçilerek etkinliklerini sürdürdü. Ardından 2010 da Beşiktaş Çağdaş ta ‘Çağdaş Türk Resminin Genç Kuşağı’ sergisinde çalışmaları yer aldı.2014 te RH Sanat ın düzenlediği 10.Uluslararası Genç Ressamlar Yarışmasında ödül aldı..

Yunus Emre Dokumacı nın sanat görüşü ; 2008 den sonra iyice yalınlaşmaya başlayan artık soyuta dönmüş olan hayvanların tüyleri,postları,pençeleri onun sanat pratiğinin odağını oluşturmakta.1997 den beri başta Ayı olmak üzere Anadolu Leoparı nın tüylerini pençelerini abuk hallerini duygularını Bursa Karacabey Ayı barınağı olmak üzere hayvanat bahçelerinde hayvan barınaklarında yerinde çok fazla sayıda çizimler gözlemler yaparak içlerinden seçki yapıp tuvalleştirdi. Artık doğadaki hallerinin aksine organize şekilde istifleyerek inanılmaz bir sabırla onları kurguluyor. Eserlerinin temel yapısı işlerinin oluşumunu mümkün kılan tüy tuşeleri,koyuluklar içinde bazen de açık tonlar içinde o üst üstte binmiş gibi görünen ama milimetrik aralıklarla savrulan birleşen dönüştürme gücünü açığa çıkaran aralıklar arasında bir ilerleme patikası oluşturmaçabası..Beceriksiz taklitleri çıksa da ,o taklitleri asıl sanıp Dokumacı ‘ya ‘bir Ayı resmi yapan daha var diyen şirket galerisi sözde yöneticileri olsa da , anlamsız hazımsızlıktan ne yapacağını şaşırıp ‘dünyada Ayı resmi yapanlar’ diye tarayıp Dokumacı ‘nın 1997 den beri Ayı figürlerini yalınlaştıracak kadar çalıştığı gerçeğini bildiği halde bunu düşünemeden panik atak ‘bulur muyum bulmalıyım ‘ kaygısı ile radar misali interneti yabancı gazete arşivlerini tarayıp arayan ve sonunda 2004 yılında Ayı resmi yapmış bir Avrupa’lı bayan ressamı gösteren şaşkınlar olsa da , ‘her Türk ressamı mutlaka bir yabancı dan kopya yapar ‘ gibi kesinlikle doğru olmayan gülünç tuval düşmanları olsa da Yunus Emre ev-atölyesinde CD lerini gördüğümüz Vedat Sakman’ları Edith Piaf’ları, Radyo İlef ‘ i dinlerken yakın çevresinden edindiğimiz bu bilgilere şaşırıp sonra toparlanıp bunlara gülmeye devam edeceğini dile getiriyor.

Eskişehir Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nden 1991 de mezun oldu.2000 de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü tamamladı..Ülkemizde ve,Almanya,Moldova ,İsveç ,Birleşik Devletler gibi ülkelerde çalışmaları koleksiyonlarda bulunuyor.RHSanat,KareSanat,UPSD gibi bir çok karmalarda işleri yer aldı. 2004 ten bu yana UPSD üyesi olan sanatçının solo sergileri arasından bazıları; Siyah Beyaz Sanat Galerisi, Galeri Soyut , İstanbul Kültür Üniversitesi ,Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT