Yusuf Sevinçli - Oculus

Yusuf Sevinçli - Oculus

Tarihler: 14 Aralık 2017 Perşembe ~ 27 Aralık 2017 Çarşamba

Yer: Galerist

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:67 K:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 18 96

Faks: 0212 244 82 29

Web: http://www.galerist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2017 ~ Ara 27, 2017

Galerist, sanatçı Yusuf Sevinçli’nin galerideki ilk kişisel sergisi Oculus’e 15 Aralık 2017 - 27 Ocak 2018 tarihleri arasında yer vermekten mutluluk duyar. Çoğunlukla Fransa ve Türkiye’de çekilmiş siyah-beyaz analog fotoğraflardan oluşan sergi, ismini kubbelerin merkezinde bulunan küçük dairesel veya oval pencere ya da yuvarlak delik anlamına gelen, eski Roma’ya özgü mimari bir terimden alır.

Oculus: Karanlık olan bir iç mekana, yoğun bir ışık demetinin girmesine olanak sağlar ve böylelikle gölge ve ışık dünyaları arasında bir eşik oluşturur. Sevinçli’nin imgelerinde, kendimizi ışığın, anlamın ve güzelliğin, erişilmez biçimde, bir anlığına geçip giderek hafızaya yerleştiği gölgeler dünyasında buluruz.

Sanatçının eserlerindeki imgeler, muğlaklık ve metafor bakımından zengin birer hayal halidir; Bir çiçek silüeti, epik ve mimari bir hal alırken sanat yapma faaliyetinin sıradan bir kaydı, koyu renk zemine çizilmiş beyaz bir daire, esrarlı bir anlama bürünür. Bir kadın, kendi tenini çekiştirir, bir diğerinin ise gözleri ışıldar. Kollarını uzatmış, başı bizden gizlenmiş hareket halinde bir adam; belki dans etmekte veya düşmektedir.

Bir diğerinde ise basamaklar aydınlığa ve hayale doğru tırmanmaktadır. Sevinçli’nin fotoğrafları estetik ve şiirsel bir zekaya sahiptir. Bunlar gerçekten var olan şeylere ve yerlere ait görüntülerdir. Ancak analog fotoğrafçılık sürecinin; fotoğraf karesinin çerçevelenişi, negatifin manipülasyonu, baskının kalitesi gibi zarif tesadüfleri aracılığıyla ifade bulan sanatçı gerçekliği hayalsi kılar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT