Zehra Çobanlı - Kadın Gözüyle Seramik Sergisi

Zehra Çobanlı - Kadın Gözüyle Seramik Sergisi

Tarihler: 03 Aralık 2018 Pazartesi ~ 21 Aralık 2018 Cuma

Yer: Tünel Sanat Galerisi

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Müeyyet Sk. No:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 42 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2018 ~ Ara 21, 2018

İlk sergisini açtığı 1980 yılından bu yana yoğun sanat ve akademik çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Zehra Çobanlı, 1981 yılında Marmara Üniversitesindeki lisans eğitimi sonrası Mimar Sinan Üniversitesi’nde Yüksek Lisans, yine Marmara Üniversitesi’nde Sanatta Yeterlik yaptı.

1986-1989 yılları arasında Avustralya’da doktora sonrası araştırmalar için bulundu. Avusturalya Çalışma Bakanlığı, Labour Market Programları kapsamında 2 yıl koordinatör olarak görev yaptı. 1981 yılında başladığı akademik yaşamına 1989 yılında Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde devam etmeye başladı. 2013 yılına kadar devam etti. Bu süreler içinde Yüksek Öğretim Kurumunda Doçentlik komisyonlarında ve Sanat Eğitim Konseyinde görev yaptı. 1993-1994 yıllarında Japon Manbusho Bursunu kazanarak Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi’nde bulundu. Hollanda, İtalya, Almanya, Finlandiya, Amerika, Japonya, Avustralya, Polonya, Kore, Çin ve Yeni Zelanda ile Meksika gibi ülkelerde çeşitli müze ve seramik–cam merkezlerinde araştırma ve inceleme yaptı, konferanslar verdi, eserlerini sergiledi ve sempozyumlara katıldı. 1996 yılında Profesör oldu. 30 Kişisel Sergi açtı; 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı.

Ulusal ve uluslararası seramik ve tasarım yarışmalarında, sempozyumlarda jüri üyesi olarak görev yapmaktadır. Seçildiği İtalya’nın en prestijli tasarım yarışması olan A’Design Award, Tasarım Yarışmasının jüri üyeliğine ve danışmanlığına devam etmektedir.

Devlet seramik yarışmalarında, Mino Seramik Yarışmasında ve Kore Bienal’inde çeşitli ödüller aldı. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik düzenledi. Merkezi Japonya’da bulunan Uluslararası Seramik Sanat Eğitimi ve Değişimi Derneğinin (ISCCAEE) kurucu üyesi ve Başkan yardımcısı, Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneğinin (SSEDD) kurucusu ve başkanıdır.

2015 yılında, Uluslararası Seramik Akademisi (IAC) üyeliğine seçilmiştir. Yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli Resmi ve Özel Koleksiyonlarda ve Müzelerde eserleri bulunmaktadır. Eskişehir’de Zehra Çobanlı Sanat Merkezinde sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Zehra Çobanlı “Kadın Gözüyle” Seramik Sergisi, Ziraat Bankası’nın Müeyyet Sokak No: 1 Tünel / İstanbul adresinde bulunan Tünel Sanat Galerisi’nde 3 – 21 Aralık 2018 tarihleri arasında pazar-pazartesi ve resmi tatil günleri hariç 10.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT