Judith Raum Bauhaus Alanı’nı Anlatıyor

Judith Raum Bauhaus Alanı’nı Anlatıyor

Tarihler: 30 Mayıs 2019 Perşembe ~ 30 Mayıs 2019 Perşembe 17.30

Yer: İstanbul Modern

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2019 ~ May 30, 2019

İstanbul Modern, Almanya’nın köklü sanat kurumu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün (ifa) işbirliği ve Goethe-Institut İstanbul’un katkılarıyla gerçekleştirdiği “İplikten Çözülenler” sergisinde yer alan sanatçılardan Judith Raum’u 30 Mayıs Perşembe günü özel bir etkinlikle konuk ediyor.

20. yüzyılda mimari, tasarım, sanat alanlarında yeni akımlar yaratmış Bauhaus Okulu’nun özellikle tekstil atölyelerini anlatan büyük bir yerleştirmesini izleyiciyle buluşturan “İplikten Çözülenler” sergisi, özel bir etkinlik ve sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Berlin’de yaşayan sanatçı Judith Raum, “İplikten Çözülenler” sergisi kapsamındaki Bauhaus Alanı yerleştirmesine özel olarak üretilen Gunta Stölz tasarımı perde kumaşının tanıtımı için İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşuyor.

Raum, Bauhaus dokuma atölyesinin 1927–1931 yılları arasında yöneticiliğini yapan sanatçı ve dokumacı Gunta Stölzl tarafından tasarlanan perde kumaşının tanıtımını yapacak. Sanatçı ayrıca yapıtın tasarlandığı dönemin estetik bağlamı ve kurumsal politikalarıyla birlikte her iki alandaki çatışmalardan bahsedecek ve geçtiğimiz üç yıl boyunca birçok uluslararası arşive uzanan, Bauhaus dokuma atölyesi konulu sanat araştırmasına dair bilgiler verecek.

Stölzl’ün çalışmalarının ilk dönemlerinin bir ifadesi olan ve yatay şeritleri ön plana çıkaran kumaş ifa’nın desteğiyle yeniden üretildi. Yeniden dokuma uygulaması Leipzig’de Katharina Jebsen tarafından gerçekleştirildi.

Konuşmanın ardından, Raum’un son dönemde hazırladığı ve Otti Berger ile Lilly Reich’ın Bauhaus dokuma atölyesine katkılarına ve Reich’ın nasyonal sosyalistlerin iktidara gelişi sonrasında sürdürdüğü sergi tasarım çalışmalarına odaklanan iki video çalışmasının gösterimi gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT