Fazıl Say - Say Plays Say

Tarihler: 20 Ağustos 2015 Perşembe ~ 20 Ağustos 2015 Perşembe 21:00

Yer: Datça Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 72.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Marmaris Datça Yolu Datça Muğla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 20, 2015 ~ Ağu 20, 2015

Fazıl Say, "Bir Piyanistin Piyano Müziği" olarak tanımladığı "Say Plays Say" albümü ile 20 Ağustos'ta Datça Açıkhava Tiyatrosu'nda sizlerle buluşuyor.

Fazıl Say'ın geçtiğimiz yaz gerçekleştirdiği yaz turnesinin büyük ilgi uyandırmasının ardından bu sene de kendi eserlerini seslendireceği resitaliyle Datçalı müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

"Say Plays Say", sanatçının dünyanın birçok farklı coğrafyasında dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiği eserlerin yer aldığı bir albüm... Albümün diğer özelliği ise piyanistin yıllar boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve besteciliğinin ilk ürünü olan eserlerinin de albümde yer alması...

Türkiye'nin ve dünyanın, kariyerinin ilk yıllarında piyanist yönü ile alkışladığı Fazıl Say'ın, son yıllardaki yoğun üretim süreci ile kazandığı besteci kimliği, müzik eleştirmeleri tarafından en iyi besteciler arasında gösteriliyor. Say, besteci ve piyanist kimliğinin buluştuğu bu özel albüm hakkındaki duygularını şu şekilde ifade ediyor:

"Hayatım boyunca verdiğim konserlerde seslendirdiğim, bu CD'de dinleyeceğiniz piyano eserlerim, tam anlamıyla bir 'piyanistin piyano müziği'dir. Bu müziklerde yoğun bir şekilde Türkiye ve Anadolu esintisi de duyacaksınız. Gençlik yıllarımda ünlü klasik eserlerin caz çeşitlemelerini yapmayı da çok severdim, onlardan da bir demet ekledik bu çalışmaya... Yıllar içinde kimi zaman 'bis parçası' kimi zaman 'konulu eser' kimi zaman da 'uyarlama' olarak bu parçaları konserlerimde hep çaldım. Bu bestelerimin çoğu, zaten beni tanıyan müzikseverler tarafından bilinir. Tarkovski'nin çok sevdiğim bir sözü vardır: 'Dünya mükemmel olmadığı için sanat vardır' der. Bir hayatı müzikle anlatmaya çalışmanın bazı naçizane örnekleri işte burada; bilinen ve bilinmeyen bu eserlerimi ilk kez bir albümde toparlayıp derlemeyi düşündüm. Beğeneceğinizi umuyorum."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT