Açılış Oyunu: Kibarlık Budalası Remix

Açılış Oyunu: Kibarlık Budalası Remix

Tarihler: 25 Ekim 2022 Salı ~ 26 Ekim 2022 Çarşamba 20:00

Yer: Maximum UNIQ

Ücret: 1. Kategori - ₺350,00 2. Kategori - ₺300,00 3. Kategori - ₺250,00 4. Kategori - ₺180,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. Ayazağa Cendere Yolu No: 4 Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2022 ~ Eki 26, 2022

26. İstanbul Tiyatro Festivali açılışını, Molière’in doğumunun 400. yılında efsanevi Fransız yazarın en sevilen oyunlarından Kibarlık Budalası’nın çağdaş bir uyarlamasıyla yapıyor. Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden M.Caner Alper ve Mehmet Binay renkli karakterler ve etkileyici dramatik hikâyelerle sinema perdesinde yarattıkları eşsiz dünyayı bu kez de sahneye taşıyorlar.

Yönetmenler Kibarlık Budalası Remix’te, Molière’in 17. yüzyıl Fransası’nda el değiştiren zenginliği ve gücü hicvettiği oyununu farklı bir bakış açısıyla ele alıyor ve popülerlik çabası ile şöhret peşinde koşma temaları üzerinden günümüze uyarlıyor. Molière’in ünlü karakteri Mösyö Jourdain’in hikâyesine yepyeni bir soluk getiren Kibarlık Budalası Remix, geleneksel seyir kurallarının da dışına çıkıyor.

M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk uzun metrajlı filmi Zenne (2012) çeşitli festivallerden toplam 25 ödül aldı. İkinci uzun metrajları olan Çekmeceler (2015) ise Nürnberg Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film seçildiği gibi toplam 24 uluslararası ödüle layık görüldü. 2022’de ülkemizde ve Avrupa’da vizyona giren son filmleri Bergen büyük yankı uyandırdı. Cam Films bünyesinde Camekan Tiyatro topluluğunu kuran ikili festivalin, sahnede olmanın, eskileri unutmadan yeni sözler söyleyebilmenin heyecanıyla ilk oyunlarını İstanbul Tiyatro Festivali için yönetiyor.

26. İstanbul Tiyatro Festivali Kibarlık Budalası Remix ile uzun süre akıllardan çıkmayacak, muhteşem bir açılış yapıyor.

#Molière’in 400. Yılı

CAMEKAN TİYATRO

Molière’in Kibarlık Budalası oyunundan

Uyarlayan: M.Caner Alper
Yöneten: M.Caner Alper, Mehmet Binay
Yönetmen Yardımcısı: Meltem Toksoy
Sahne Tasarımı: Kaan Güreşçi
Kostüm Tasarımı: Belma Özdemir
Koreografi: Sibel Erdenk
Müzik: Aslı Köse
Oynayanlar: Burak Altay, Mustafa Kırantepe, Kadir Çermik, Zeynep Anacan, Seyhan Arman, Aslı İnandık, Nurhan Özenen, Halil İbrahim Kurum, Berkay Akın, Oya Ünal ve Nergis Öztürk
Süre: Yaklaşık 100’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +7

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT