Anna Karenina

Tarihler: 22 Ekim 2020 Perşembe ~ 22 Ekim 2020 Perşembe 20:30

Yer: Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: Tam 79.00 TL Öğrenci 59.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cemal Sahir Cad. No: 33 Profilo Alışveriş Merkezi Zemin A Şişli İstanbul

Telefon: 0212 216 44 00

Faks: 0212 216 44 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2020 ~ Eki 22, 2020
Anna Karenina oyunu Profilo KM Büyük Salon'da izleyici ile buluşuyor.

‘Yaşam biçimimizi tercihlerimiz belirler.’


Yazan: Ayçe Abana
(Orijinal Roman : Anna Karenina – L.N. Tolstoy)
Yönetmen: Ayçe Abana
Orijinal Beste Ve Müzik Direktörü: Yunuscan Kaya
Işık: Hakan Akdağ
Reji Asistanı: Duygu Naciye Ergün
Teknik: Mehmet Okuroğlu

Anna-A.- Ayçe Abana
V.- Yunuscan Kaya

Sınıfsal kirlenme ile çöken toplumsal sistemleri konu alan Anna Karenina romanından uyarlamadır. İç dünyası ve yaşadığı hayat arasında bir yerlerde kaybolan Anna Karenina’yı oynayacak olan kadın oyuncu A.’nın oyuna katılımı anlatılmaktadır. Şartları, yaşadıkları zaman ve zeminleri çok farklı olan iki kadının aynılaşan hikayesidir. Yaşam biçimi denilen şey bir anlamda, sistem, toplum, kurallar, baskılar ve aşkın karşısında ya da yanında olmakla kalıplanır.

Bir tiyatro topluluğunda Anna Karenina rolünü oynayacak olan A. ilk kez herkesten önce kulise gelir. Hızlıca oyunu okumak zorundadır. Okumaya başladığında metnin içine öyle girer ki Anna’yı bu kadar yakından tanıdığına şaşırır. Kulis kapısının sıkışıp açılmayışıyla mekanda ve tekstin içinde sıkışıp kalan A., kendisinden kaçamayacak bir konuma gelir. Buradan itibaren, Anna olur. İki kadının da sıkıştırılmış yaşamlarına verdikleri tepki birbirine çok benzer. Farklı cümlelerle aynı yola çıkarlar. Hayatlarının iplerini ellerine almaya çalışırken, iplerin aslında son derece uzun olup sistem tarafından yönetildiğini anladıklarında ise kendileri olmaktan tamamen sıyrılırlar. Yaşamlarının ana hattını oluşturan fiziksel aşk kavramı da bu yükü taşıyamayıp çökünce asıl tragedya başlar. Sonuç değişmez, buraya aynı hat üzerinden gelen her insanı sistem yutar. Bunu da oyunun finalinde yeni bir kimlikle görürüz. Kulise yine ‘yanlışlıkla’ erken gelmiş olan başka bir oyuncunun da akıbeti belli ki farklı olmayacaktır.

Deforme olmuş ortamlarda yaşama tutunmaya çalışan bireyler hiç bir açıdan sağlıklı olamayacaklardır.

Bilet Fiyatları:

- Tam 79.00 TL Öğrenci 59.00 TL

Önemli Notlar:

- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni gerçekleşecektir.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT