Ateş Yüzlü

Tarihler: 21 Aralık 2010 Salı ~ 21 Aralık 2010 Salı 21 Aralık Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: Tam: 30,00 TL, İndirimli: 15,00 TL

Nereden Alınır: www.mybilet.com, Mybilet satış noktaları ve Tiyatro gişe

Adres: Halaskargazi Cad. No: 35 Harbiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 36 34

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2010 ~ Ara 21, 2010

SİYAH BEYAZ VE RENKLİ
Birkaç sene önce gerçekleştirilebilir rüyalarının çekiminde buluşan gençlerin kurduğu SBR; Kendi tanımları ile doğrunun yenisi, hazzın delisi, hiyerarşinin çöküşü, sınırın silgisi, paranın azı, coşkunun cümlesi, duvarın balyozu, gerçeğin ta kendisi, masalın dostu, farkın bekçisi, çırağın ustası, yeninin ilerisi, eskinin yenisi, umudun dirisi, kesiğin derini, inadın keçisi...
Yani, Siyah Beyaz ve Renkli: Bir deliler birliği, non hiyerarşik bir gösteri örgütlenmesi.

ATEŞ YÜZLÜ
Ateş Yüzlü, Genç Alman yazarlardan Marius von Mayenburg’un belki de en çarpıcı bireyi ve toplumu, varoluş düzleminden sorgulayan, sarsıcı bol ödüllü bir oyun.
Oyun günümüz dünyasında orta sınıf bir ailenin evinde geçer.Evde hayat akar gider ama kimse olayların ve yaratacaklarının farkında değildir. Kurt toplumsal baskı noktalarını kundaklar. Olga, kim olduğunu arayan kadın çocuk ve bedenin arasında sıkışmış bir genç kızdır.Paul, tüm varlığını motosikletine bağlamış, içinde şiddet yaşatan bir genç, Olga’nın sevgilisidir. Aile televizyon, yemek ve bıkkınlık üçgeninde hayatlarını sürdürürken günümüz akışı onların duyargalarını öldürür görmez, duymaz, anlamaz olurlar.
Ensest, Piromani, Şiddet, Cinayet... Mutlu bir yuva, iki ebeveyn ve çocuklar... Bu son buralara nasıl ulaşır?

MARIUS VON MAYENBURG
1972`de Münih’te doğdu. Münih’te eski Alman Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü. 94-98 yılları arasında Berlin sanat yüksek okulu’nda dramatik yazarlık eğitimi aldı. Deutsches Theater’ın “baracke” adlı oluşumunda dramaturg olarak çalıştı. 99 yılında Berlin Schaubühne tiyatrosu’nda dramaturg-yazar olarak görev aldı; Halen bu görevi sürdürmektedir.
Mayenburg`a iki ödül kazandıran Ateş Yüzlü oyunu Münih’teki ilk sahnelemenin ardından Almanya’nın çeşitli şehirleri dışında, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Litvanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Hollanda, Belçika, Finlandiya gibi dünyanın birçok ülkesinde sahnelenerek 1999/2000 tiyatro döneminde yurt içi ve yurtdışında en çok sahnelenen Alman oyunlarından biri oldu.

Siyah Beyaz ve Renkli
Yazan: Marius Von Mayenburg
Çeviren: S. Arslan Yeşilay
Yöneten: Çağrı Şensoy
Yapımcı: Ahmet Rıfat Şungar
Sahne Tasarımı: Başak Özdoğan
Özgün Müzik: Kağan Yavuz
Müzik Direktörü: Deniz Yoldüz
Işık Tasarımı: Emir Uğurçağ
Kostüm: Ceylan Aran
Yardımcı Yönetmen: Güliz Oktar
Oyuncular: Güneş Sayın, Hüseyin Sevimli, Muharrem Özcan, Salih Bademci, Süreyya Güzel

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT