Başka Biri

Tarihler: 30 Aralık 2017 Cumartesi ~ 30 Aralık 2017 Cumartesi 30 Aralık 2017 20:30

Yer: ikincikat

Ücret: Tam - 45.00 TL Öğrenci - 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Karaköy Emekyemez Mah. Sarı Zeybek Sok. Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 30, 2017 ~ Ara 30, 2017

Başka Biri tiyatro oyunu,izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Gerçek bir hikayeden esinlenilerek kaleme alınan ‘Başka Biri’’ yapısal olarak polisiye gerilim türündedir. Adam adındaki mahkumun akli dengesini kaybederek karıştığı cinayet sonrası almış olduğu müebbet cezasını çektiği cezaevinde yaşadığı çoklu kişilik bozukluğunun en derin örneklerinin sergilendiği oyunda söz konusu cezanın infazının ertelenmesi için çabalayan Gabriel ve Eva karakterlerinin üstün performanslarına tanık olacaksınız. 

Artık Adam'ın cezaevinden çıkmak için hiçbir umudu kalmamıştır. Zaman sonra işlediği cinayeti anlatması için psikolog eşi cezaevine gider. Amacı Adam’ı itirafçı gibi gösterip müebbet cezasını değiştirmektir.

Eva’nın bütün çabalarına rağmen Adam işlediği cinayeti hatırlamaz. Bu durumda Eva’nın yapacak hiçbir şeyi kalmamıştır. 

Adam ansızın pankreas kanserine yakalanmış ve tarifsiz acılar çekmeye başlamıştır. Uykusuz geceleri ve ruhsal çöküntüsü oyunu izlerken sizlerde toplumda yaşanılan sıkışmışlık ve çaresizliği hissettirecektir.

Adam müebbet cezası aldığı ve cezaevinden artık çıkamayacağı için Ötenazi hakkını kullanmak için yargıya başvurur. Yüksek yargı acilen toplanır ve yasalarda bulunan özel durumlarda alınan bu kararı Adam için yürürlülüğe koyar. 

Bu karar sonrası Eva ve Gabriel derin bir üzüntüye düşerler. Ancak  Adam’ın infazının ertelenmesi ve Ötenazi işleminden dönülmesi için büyük çaba sarf ederler. 

Oyun toplumda insanın kendi kurduğu sistemi ile zaman sonra nasıl başa çıkamadığını ve işlerin kontrolden çıkmasıyla yaşadığı hezeyanları konu etmektedir. Bazen çok istememize rağmen şartların oluşmaması sonucu hayallerimiz gerçekleşmez. Başkalarının hayatlarına ancak onlar isterse müdahale edebiliriz.

Başka Biri üzerine oturduğu temelleri bütün açıklığı ile seyirciye vermektedir.Oyun içinde oyun mantığı ile kurulan kurgu final sahnesinde herşeyin bir deney için yapıldığını seyirciye göstererek bitmektedir.

- Seyircilerin oyun başlama saatinden 20 dakika öncesinde mekanda hazır bulunmaları gerekmektedir.- Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmaz.- Oyun sırasında cep telefonu, kayıt cihazı kullanmak yasaktır.- Satılan bilet geri alınmaz, değiştirilmez.- ikincikat, gerektiğinde oyun düzeninde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT