Bir Gecede Binbir Gece

Bir Gecede Binbir Gece

Tarihler: 12 Ocak 2022 Çarşamba ~ 12 Ocak 2022 Çarşamba 20:00

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 330,00 ₺ 2. Kategori - 275,00 ₺ 3. Kategori - 220,00 ₺

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2022 ~ Oca 12, 2022
Pers mitolojisinden çağdaş İran sanatina, masallı, şiirli, müzikal bir İran gezisi.

1990'larin basinda, İran-Irak Savaşından sonra ailesi ile ülkemize gelen, burada yaşayan ve Turkiye'de Turkce roman yazan tek yabanci yazar unvanina sahip, başarılı İranlı yazar Shahzadeh N. İgual 8 Kasım Perşembe gecesi konuklarını çok özel bir yolculuğa çıkaracak.

1001 Gece Masalları'ndan Hayyam’a, Firdevsi'nin Şahname’sinden Nizamî'ye, Attar Nişaburi’den Şems Tebrizi’ye, Hafız’ı Şirazi’den Mevlana’ya hikâyeler, efsaneler, masallar ve şiirlerle dolu unutulmaz bir geceye hazır mısınız?

Geceye, İranlı genç ve başarılı akustik blues topluluğu Hoom Band canlı müzikleriyle renk katacak ve sanhesinde efsanevi Türk gitarist Akın Eldes'i de ağırlayacak. 

Etkinliğe, ünlü Türk konukların yanı sıra, "live painting" üstadı olarak tanınan Iranlı ressam Alireza Ghoojari canlı performansıyla ve başarılı fotoğraf sanatçısı Romin Mohtasham da etkinliğe özel hazırladığı eserleriyle katılacak.

Shahzadeh Nilecem Eftekhari Nasr İgual Tahran’da doğdu.

İran-Irak Savaşı’na, Tahran’da büyüyen bir küçük kız çocuğu olarak tanıklık etti. 1991 yılında annesi ve üç kızkardeşiyle Türkiye’ye geldi. Orta öğretimi ve sosyoloji lisansını İzmir’de tamamladıktan sonra dünyayı gezmeye başladı. Ortadoğu dinleri hakkında tezini yıllar boyu süren yolculukları sırasında yurtdışında tamamladı. 

Tahran’ın Kırmızı Sirenleri ve Rolls Royce'u Taramışlar Baba isimli romanları Alfa Yayınları Mona Kitap dizisinde yayınlandı ve büyük ilgi görüyor. Yarattığı İran’ı bir İranlıyla Tanımak konsepti çerçevesinde “İran’ın Dünü ve Bugünü” adlı söyleşi dizisini, kültür merkezleri, konsolosluklar, dernekler gibi farklı mekânlarda gerçekleştiriyor.

İgual bu yıl başlattığı “İran’ın Muasır Edebiyatına Yolculuk” adlı projesi kapsamında Türkiye’nin güçlü yazarlarını İran’ın Seyit Ali Salehi, Şems Langeroudi, Ahmed Pouri gibi çağdaş yazarlarıyla buluşturuyor. Aynı projenin çatısı altında İran müziğinin, tiyatro ve sinemasının da Türkiye’den ağırladığı misafir sanatçılar eşliğinde izini süren Sahzadeh N. İgual’in sanat ve edebiyat dolu yolculukları Türkiye’den ilgi ile takip ediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT