BuluşmaHamlet: Hamlet’i Hiç Böyle Görmediniz

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 03 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 20:30

Yer: Ortaköy Afife Jale Sahnesi

Ücret: Biletix 1. Kategori - Tam: 28.50 TL Öğrenci: 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Ortaköy Afife Jale Sahnesi gişe

Adres: Dereboyu Cad. Dere Çıkmazı Sok. No:1 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Ortaköy İstanbul

Telefon: 0212 260 09 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 3, 2012

Türkiye’de ve belki de dünyada ilk kez farklı bir oluşumla “buluşma” fikri çerçevesinde engelli oyuncular ile profesyonel oyuncuları aynı sahnede buluşturan bir oyun, hem de “Hamlet” gibi iddialı bir oyun sizleri bekliyor.

“Buluşma-Hamlet” i hâlâ izlemediniz mi?

Tüm acılara ve acımasızlıklara rağmen hayatta kalmak mı zor, yaşanabilecek onca güzelliğe rağmen hayattan vazgeçip kurtuluşu bıçağın ucunda aramak mı?

Kaleme alındığından bu yana geçen 400 yıla rağmen Hamlet’in güncelliğini asla yitirmeyen bir öykü olmasının sırrı, belki de insanlığın böylesine temel bir sorununa odaklanmasından kaynaklanıyor. Cinayet, ölümün getirdiği büyük kayıp hissi, ihanet, açgözlülük, entrikalar ve sanrıların heyecanı içinde akan oyun, SATGE tarafından geliştirilen BuluşmaHamlet Projesi kapsamında çağdaş bir solukla sahneye taşınıyor.

Dinamik akışı ve keskin anlatım diliyle sadeleşirken yoğunlaşan benzersiz bir Hamlet okuması olan BuluşmaHamlet’in çarpıcı koreografisi ve göz dolduran görselliğiyle seyircilerinde iz bırakması amaçlanıyor.

İncelikle kurgulanan sahne matematiği, etkileyici müzikleri, atmosfer yaratmaktaki başarısı, minimalist dekor ve kostüm tasarımının yanı sıra BuluşmaHamlet’i eşsiz kılan en önemli yapıtaşlarından biri de hiç kuşkusuz oyuncu kadrosu… Yıllardır engelli genç yeteneklerin birer oyuncu olarak yetiştirilmesini sağlayan SATGE, BuluşmaHamlet’te engel tanımayan bu oyuncularıyla profesyonel bir kadroyu buluşturuyor. Ve böylece ülkemizde daha önce yapılmayanı yaparak profesyonel tiyatroda denenmemiş bir sayfa açıyor.

Üç aşamadan oluşan sekiz aylık ortaklaşa bir emeğin sonunda hayat bulan BuluşmaHamlet Projesinin ürünü olan bu anlamlı ve sürükleyici oyunda buluşmak dileğiyle…

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.


William SHAKESPEARE

ÇevirmenOrhan Burian
Yönetmen ve KoreografKadir Kandemir
Genel KoordinatörSevrin Uysal
Oyuncular Kutay Sandıkçı, Ali Aydın, Elif Yıldız, Gamze Dirlik, Kadir Kandemir, Orhan Kanalp, Remzi Özcan, Tevfik Alakazlı
Müzik TasarımıJingle Factory
Işık TasarımıZilkifli Özdemir
Kostüm TasarımıKarin Yankis
Afiş TasarımıYılmaz Kurt
FotoğraflarOsman Nuri İyem
Kurumsal İletişim Filiz Babalık Aytar
Halkla İlişkiler Cemre Bıyıklıoğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT