Çığlık - Bir Varoluş Dayanağı

Tarihler: 12 Ağustos 2021 Perşembe ~ 12 Ağustos 2021 Perşembe 12 Ağustos 2021 20:00

Yer: Mozart PSM İzmir Ege Perla Sahnesi

Ücret: - 68.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 12, 2021 ~ Ağu 12, 2021
Çığlık – Bir Varoluş Dayanağı, 12 Ağustos'ta Mozart PSM İzmir Ege Perla Sahnesi'nde sizlerle.

Edvard Munch’ın aynı adlı tablosunun ilham kaynağı olduğu, Artaud ve Grotowski’nin oyunculuk çalışmalarından etkilenerek hazırlanmış bağımsız ve çok büyük oranı sözsüz olan bir oyundur. Söz konusu tablonun oyunlaştırılmış halı değil, tablonun hissettirdiklerinden esinlenerek hazırlanmış bir halidir. Başlangıçta İlkel-törensel atmosferi yaratmayı hedefleyen “Çığlık”; varoluşsal sıkıntıların, yaradılıştan gelen yüklerin birikiminin bir çığlığa yüklenmesini konu alır. Duygusal anlamda yaşananlara büyüteç tutmayı hedefleyen bu oyunda varılan nokta ruhun yükünü açığa çıkaracaktır. Gerçeklik sorgusu, yalnızlık, aşk, sosyallik, sıkıntı, varoluş, süreğen hayat, sorumluluklar, inanç ve yabancılaşma gibi konuların ağırlığı bu dışavurum ile ortaya koyulur. Bu konular ekseninde düğümlenmiş hayatın sözsüz ifadesidir, kendine yabancılaşan modern insanın sesidir. Düğüm çözülmediğinde insanın dönüşümü başlayacaktır. Tüm bu konular altında acizliğinin farkına varan insan temiz bir inanca da sahip olamayacaktır. Bu sıkışmışlık içinden bir çığlık dayanak haline gelecektir. Çığlık, çaresizliğin ve arada kalmışlığın sesidir.


Tiyatro Füg

Yazan-Yöneten-Oynayan: Metehan Budak
Afiş Tasarım: Kaan Aloğlu
Işık-Ses Kumanda: Çağlar Barikan
Kostüm Tasarımı: Neslihan Budak


Tek Perde -  60 dk.

- Etkinlik oturma planı Covid-19 tedbirleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur.- Etkinlikte numarasız oturma planı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT