Duvar

Duvar

Tarihler: 14 Aralık 2022 Çarşamba ~ 14 Aralık 2022 Çarşamba 20:00

Yer: Fişekhane Ana Sahne

Ücret: 1. Kategori 2 Bilet Kampanyası - 350.00 TL GENEL SATIŞ 1. Kategori - 250.00 TL 2. Kategori - 220.00 TL 3. Kategori - 190.00 TL Engelli Bileti - 4. Kategori - 220.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kennedy Caddesi No.52 Zeytinburnu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2022 ~ Ara 14, 2022

Ülkemizin kültür sanat alanında en önemli isimlerinden, yarım asırdır edebiyat, sinema ve müzik dallarında ürettiği sayısız eserle uluslararası pek çok ödülün sahibi Zülfü Livaneli, kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu Duvar ile festivale konuk oluyor. Yönetmenliğini Bilge Emin’in üstlendiği oyun, 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nin “Bu İşte Bir Kadın Var” bölümünde prömiyerini yapıyor.

Romanlarıyla milyonlarca okuyucunun gönlüne taht kurmuş Livaneli’nin yazın hayatında bir ilk olarak tarihe geçecek Duvar, yorgun dünyanın yakın tarihinde yaşananlardan paylarına düşeni sırtlanmış farklı coğrafyalardan dört insanın bir otel odasında kesişen yollarını, iç içe geçen trajik hikâyelerini konu alıyor. Dünyanın farklı yer ve zamanlarında benzer acıları, korkuları, yoksunlukları yaşamış dört karakterin kişisel tarihlerine odaklanan oyun, yakın geçmişin toplumsal yıkımlarının izlerini bu insanlar aracılığıyla cisimleştiriyor. Evlerinden uzakta olan ama çocukluklarının evlerini içlerinde taşıyan, birbirlerinin hikâyelerine ortak oldukça kendilerine yüklenen kimliklerden sıyrılan bu dört insan, zamanın içinde dolaşırken birbirlerinin tanığıdır artık. Hikayeleri çarpıştıkça birlikte koca bir ülkeler tarihine de bakarlar. Geçmiş, bir göçler, katliamlar, ayrılıklar tarihi olduğu kadar hayatta kalma mücadelesinin, umudun da tarihidir. Duvarlar örülür ve yıkılır, hayatsa her defasında yeniden inşa edilir.

Yönetmenliğinin yanı sıra çevirmen ve dramaturg olarak da yurtiçi ve dışında çalışmalarını sürdüren Bilge Emin, 2010 yılında, İntiharın Genel Provası ile 8. Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Çevirmeni Ödülü, 2015’te Eğer Bu Bir Film Olsaydı… ile 4. Rotary Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Yönetmeni Ödülü ve 2018’de, 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde Başarı Emek Ödülü’ne layık görüldü. 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nin küratörü Işıl Kasapoğlu’nun Duvar’ı yönetmesi için özel olarak davet ettiği Bilge Emin festival izleyicisiyle ilk kez bu oyunla buluşuyor.

#Bu İşte Bir Kadın Var

ELF YAPIM

Yazan: Zülfü Livaneli
Yöneten: Bilge Emin
Süpervizör: Işıl Kasapoğlu
Dramaturji: Zeynep Avcı
Dekor Tasarımı: Hakan Dündar
Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı
Işık Tasarımı: Mustafa Bal
Koreografi: Aslı Öztürk
Yönetmen Yardımcısı: Ekin Deniz Görk
Süe: Ara dahil yaklaşık 110’ sürer.
Yaş Sınırı: +13

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT