İlyada

İlyada

Tarihler: 08 Kasım 2022 Salı ~ 09 Kasım 2022 Çarşamba 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: 1. Kategori - ₺250,00 2. Kategori - ₺200,00 3. Kategori - ₺150,00 LOCALAR - ₺350,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.kadikoy.bel.tr/

E Posta: sureyyaoperasi@kadikoy.bel.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2022 ~ Kas 9, 2022

İLYADA

SELÇUK YÖNTEM & ECE DAĞISTAN SAY

Selçuk Yöntem neredeyse yarım asırdır oyuncu ve yönetmen olarak tiyatro sahnelerinden beyaz perdeye, radyodan televizyon ekranlarına bizleri bambaşka hikâyelerde peşinden sürüklüyor. Sanatçı bu kez de festivale özel destansı bir akşamda izleyicileri 1.500 yıl önceye, Truva Savaşı’nın tam ortasına götürüyor. Alessandro Baricco’nun çağdaş bir yaklaşımla yeniden kaleme alarak insancıllığını ön plana çıkardığı İlyada, usta oyuncu Selçuk Yöntem’in muhteşem yorumuyla hayat bulurken Fazıl Say’ın kendi bestelerinden bu performansa özel derlediği seçkiyi piyanist Ece Dağıstan Say yorumluyor. Bu müzikli okumaya sahnede kum sanatçısı Veysel Çelikdemir de eşlik ediyor.

İpek, Kent ve Öfke Şatoları adlı yapıtlarıyla tanıdığımız İtalyan yazar Alessandro Baricco, 2004’te yayımlanan Homeros, İlyada’da umulmadık, şaşırtıcı bir yazarlık serüvenine soyunuyor. Yüzyıllar önce yaratılmış bir destanı, Homeros’un İlyada’sını, çağdaş bir izleyici topluluğu önünde okunabilecek bir biçimde yeniden yorumluyor. Hiçbir sahneyi bütünüyle yok etmeden ama sık rastlanan yinelemeleri ve tanrıların boy gösterdiği her sahneyi çıkararak... Eskiçağların bu dev destanının, tanrıların olaylara yön vermek için sık sık söze karıştıkları bölümleri çıkarıldığında, öykü insancıl bir niteliğe bürünüyor ve destanın kahramanları yazgılarıyla baş başa kalıyorlar. Baricco’nun müdahaleleriyle, İlyada destanı çağdaş bir romana dönüşüyor.

Baricco’nun 2004’te Roma ve Torino’da on binden fazla izleyici önünde okunan metnini İtalyan Radyosu da yayımlayarak milyonlara ulaşmasını sağlamıştı. Festival ise İlyada’nın bu yorumunu, Selçuk Yöntem’in yönetmenliğinde dramaturg Zeynep Avcı’nın titiz çalışmaları ve Fazıl Say’ın metni daha da zenginleştiren muhteşem besteleriyle 90 dakikalık bir gösteri olarak sunuyor.

#Festivale Özel

Yazan: Alessandro Baricco
Kısaltarak Sahneye Uyarlayan: Zeynep Avcı
Yöneten, Yorumlayan: Selçuk Yöntem
Müzik: Fazıl Say
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Piyano: Ece Dağıstan Say
Kum Sanatçısı: Veysel Çelikdemir
Süre: Yaklaşık 90’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +16

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT