Kayık Dünya

Tarihler: 29 Ocak 2011 Cumartesi ~ 29 Ocak 2011 Cumartesi 29 Ocak Cumartesi Saat: 19:00 - Saat: 19:0

Yer: Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 15,00 TL, Öğrenci: 10,00 TL

Adres: Atatürk Mah. Alemdağ Cad. No:1 Ümraniye İstanbul Ümraniye İstanbul

Telefon: 0216 443 56 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2011 ~ Oca 29, 2011

Zafer, küçük yaşta anne babası ayrılınca iş hayatına atılır.

Alkolik baba bir taraftan Zafer’in kazandığı paraları kumarda kaybetmekte bir taraftan da Zafer’i dövmektedir. Bu duruma katlanamayan Zafer, babasını bıçakla yaralar ve ıslah evine düşer.

Yıllar sonra ıslah evinden çıkan Zafer, annesinin ve babasının izini kaybeder, kardeşinin de çocuk esirgeme kurumuna verildiğini öğrenince, zengin olmak hayali ile İstanbul’a gelir.

Koca şehirde yalnız olması, kalacak bir yer bulamaması nedeniyle sağlam bir iş tutturamaz. Sokaklarda yaşamaya başlayan Zafer, zaman içinde tinere de alışır, hırsızlığa da; türlü tehlikelerle boğuşur.

İlkokul mezunu oluşu ve cehilliğinden faydalanan, bir çiçekçi onu vergi borcu batağına saplanmış şirkete ortak yapar, sigortalamak vaadiyle kandırarak.

Zafer, yakalandığı bir beyin hastalığı nedeniyle, hayatının son demlerini yaşamaktadır, kapısı penceresi olmayan, içi gazete kağıtlarıyla dolu bir harabe evde.

Son zamanlarda Bülent ile yolu kesişen ve Bülent’e yardımcı olan Zafer, bu beyin hastalığına yenik düşer.

Bülent; babasız büyümüş annesi tarafından kol kanat gerilmiş, babasızlığın küçük yerde insan üzerinde bıraktığı psikoloji nedeniyle kendini kanıtlama kaygısı ağır basmış ve bu nedenle de İstanbul’a gelmiş bir gençtir.

Amacı tiyatrocu olmak olan Bülent, lise mezunu kitap okuyarak kendini geliştirmiş aklı başında, olaylara mantık çerçevesinde yaklaşır.

İstanbul’a geldiği ilk gün çantası ve parası çalınır ve o günden sonra iki yakası bir araya asla gelemez ve neticede sokaklarda yaşamaya mecbur kalır.

Sokakta yaşadığı dönem hırsızlık yapmadığı halde hırsızlıktan cezaevine girer çıkar. Sokak çocukları tarafından feci şekilde dövülerek bir bacağı dizden, bir ayağı topuktan bir kolu da dirsekten kırılmış kötürüm olmuştur.

Hayatına son vermeyi düşündüğü bir gece sahilde bir fotoğraf bulur ve fotoğraftaki kıza aşık olur.

O geceden sonra yaşamasının bir gayesi olduğunu düşünen Bülent, Zafer ile karşılaşır ve birlikte o harabe evde yaşamaya başlarlar.

Yazan : Eyüp BOLAT
Yöneten : Yavuz ÜNLÜTÜRK
Dekor Tasarım : Hasan Nihat SÜTÇÜ
Müzik : Burçak ÇÖLLÜ
Ses - IŞIK : Hasan Nihat SÜTÇÜ
Kostüm : BASAMAK ATÖLYE
Şarkı Sözü - Beste : Deniz KOÇHAN
Afiş Tasarım : Bora SONGUR
Reji Asistanı : Özlem KAYNARCA
Fotoğraflar : Fahrettin YAVUZARSLAN

OYUNCULAR
Selçuk BONCUKÇU
Eyüp BOLAT
Özlem KAYNARCA
Dilşah DEMİR
Genel Sanat Yönetmeni : Selçuk BONCUKÇU

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT