Kırık Merdiven

Tarihler: 26 Şubat 2015 Perşembe ~ 26 Şubat 2015 Perşembe 20:30

Yer: Living Room

Ücret: Tam:23.00 TL - Öğrenci:18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mah. Arayıcıbaşı Sok. No:9 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 405 2 404

Faks: 0216 405 2 414

Web: http://http://www.livingroom.com.tr

E Posta: info@livingroom.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2015 ~ Şub 26, 2015

Onur Şenol ve Kayhan Açıkgöz'ün aynı sahneyi paylaştığı Kırık Merdiven, oyuncuların hayata dair kafalarındaki sorulara cevap aramalarını anlatıyor.

Bir gün kafanızdaki tüm sorularla birlikte Allah’a “ulaşmaya” karar verseydiniz, siz nasıl bir yol seçerdiniz? Merdivenle “huzura” çıkmayı amaçlayan iki adam ve aslında hep aynı sorular.

“Biz halamlarla komşuyduk o zamanlar... O zamanlar dediğim; ben daha küçük bir çocukken... Halamların evinin bahçesinden, çatıya çıkan bir merdiven vardı. Betonu çatlamış, içinden demirleri fırlamış, tam ortadan da çökmüştü bu merdiven... Merdivenin en üst noktasında ise, bir tahta kapı vardı. Her tarafına tahtalar çakılı, ayrıca da kilitliydi, hem de zincirle. Belli ki içinde gizli şeyler vardı. Her gün hayalini kurardım içindeki şeylerin. Bana kalırsa ya bir canavar vardı orada yada çeşitli yemişlerin ve şekerlerin olduğu bir dolap. İkisini de düşlemeyi severdim. Bir gün bir fırsatını bulup çıktım merdivenden. En üst noktaya gelip, çivinin birini el yordamıyla söküp de kilidi kanırtınca... Bir merdiven varsa ucunda mutlaka bir şey vardır. Hiçbir merdiven boşuna yapılmaz. Ya ulaşılacak bir şey vardır ya da korkulan. Ya da ikisi de aynı kapıya çıkar. Ne mi vardı orada? Arı vardı, bal vardı. Şeker de canavar da oradaydı. Gözüm şişti üç gün. Ama merdivenin sonunda ne olduğunu ben biliyordum artık. Halamın oğlu bile bilmiyor hala.” 

Prömiyerini ilk Alternatif Tiyatrolar Festivali'nde yapan Kırık Merdiven, SahneHal'in "Merdiven Hikâyeleri" projesi için yazılmış bir oyun. Projede pek çok oyun arasından seçilen ve okumaları yapıldıktan sonra sahneleme kararı alınan oyunlardan biridir. İki adamın tüm insanlığın sorduğu belli başlı bir kaç soruya cevap aramasını, bir merdiven üzerindeki yolculuklarında anlatıyor. Yolculuk nereye, neden, kiminle yapılıyor; nasıl sonlanıyor? Bunlar aslında oyunun iki karakterinin de henüz bilemedikleri konular...

Yazar: Sabahattin Yakut
Yönetmen: Zeynep Yazıcığolu
Yönetmen yardımcısı: Senem Berfin Batun
Işık tasarım / Operatör: Melis Karaman
Dekor tasarım / Uygulama: Yusuf Dal
Müzik tasarım: Taylan Erdağ
Afiş tasarım: Yılmaz Taşdemir
Oyuncular: Onur Şenol, Kayhan Açıkgöz

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Etkinlik düzeni ayaktadır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT