Küller

Küller

Tarihler: 13 Şubat 2020 Perşembe ~ 13 Şubat 2020 Perşembe 20.30

Yer: TiyatrOPS

Ücret: Tam 40.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Acıbadem Mahallesi, Fatih Sokak, Alkan İş Hanı No: 6 Kapı:11-12 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0 216 325 29 05

Web: http://tiyatrops.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2020 ~ Şub 13, 2020

“Binlerce yıldır anlatılan bir "başkaldırı" hikayesinin tersyüz edilişi; bir kahramanın, "öteki"nin bakış açısından portresi… İsmi unutulanların, sesi duyulmayanların ve yaşamak için direnenlerin külleri… Küller; tiyatro tarihinin en önemli tragedyalarından biri olan Sophokles'in Antigone'sinde gözden kaçırdıklarımızın verdiği mücadelenin öyküsü...”

Yılların tiyatro tecrübesini sahneye aktaran Tiyatro Kartela, bu sezona “Küller” adlı oyun ile merhaba dedi. Yönetmenliğini Özgür Erkekli’nin üstlendiği tek kişilik oyun, ön gösterimini Temmuz ayında Bademli Tiyatro Günleri’nde gerçekleştirmişti... Zeynep Erkekli’nin, Sophokles’in Antigone tragedyasında gözden kaçırılan karakterlerden biri olan Ismene’yi canlandırdığı oyun Aralık ayında İstanbul izleyicisiyle de buluştu...

Kadıköy’de İstanbul prömiyerini gerçekleştiren Küller oyunu; güncel bir soruyu gündeme taşıyor, önemli olan hayatta kalmak mı yoksa kahraman ilan edilmek mi? Burcu Reşit tarafından kaleme alınan metin, asıl kahramanlığın ne olduğuyla birlikte, kadınların toplumdaki yeri ile ilgili de dikkate değer göndermeler içeriyor.

Yazar: Burcu Reşit
Yönetmen: Özgür Erkekli
Oyuncular: Zeynep Erkekli
Asistan: Sercan Er, Fulden Obiz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT