Marat-Sade

Marat-Sade

Tarihler: 24 Ocak 2020 Cuma ~ 24 Ocak 2020 Cuma 20:30

Yer: Kadıköy E..K Tiyatrosu

Ücret: Tam 60.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Kadıköy Emek Tiyatrosu Uzunçayır Cad. Salı Pazarı Karşısı Doğançay İş Hanı No:29/1 Hasanpaşa Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 545 73 76

Web: http://www.emeksahnesi.com

E Posta: emeksahnesi@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2020 ~ Oca 24, 2020

1793 yılı, Fransız Devrimi'nin hemen sonrası, Charenton Akıl Hastanesi'nde Marquis de Sade, Jean Paul Marat'nın öldürülüşünü oyunlaştırır ve onunla devrimin iyi ve kötü taraflarını tartışma fırsatı bulur. Oyun içinde oyun, kurgu içinde kurgu içeren hikaye, ihtilal sırasında jirodenler denilen ılımlı devrim yanlısı grup ile kanlı bir devrimin gerekliliğini savunan jokobenler arasında bir tartışmadır aslında.

Peter Weiss’ın ilk kez 1964’de Berlin Schiller Theater'da sahnelenen oyunu, Sade’ın gerçek hayatta da yıllarını geçirdiği akıl hastanesinin içerisinde, hayali bir oyunun sergilenmesidir. Giderek şiddet yanlısı olmaya başlayan Jean Paul Marat, jiroden yanlısı olan Marie-Anne-Charlotte Corday tarafından öldürülür.

(Jean Paul Marat'nın takip edilip öldürülmesinin, Charenton akıl hastanesi'nde, Marquis de Sade yönetiminde, hastalar tarafından canlandırılması.)

Yazan: Peter Weiss
Uyarlayan ve Yöneten: Erkan Kılıç
Yardımcı Yönetmen: Selin Eresin
Koreograf: Erkan Kılıç
Kostüm Tasarım: Ezgi Kapıkaya
Ses Tasarım: Batuhan Kozanoğlu
Işık Tasarım: Selin Eresin
Afiş TTasarım: Erkan Kılıç
Oyuncular: Ezgi Kapıkaya – Selin Eresin – Sena Sonat

1793 yılı, Fransız devriminin hemen sonrası, Charenton akıl hastanesinde Marquis de Sade, Jean Paul Marat'nın öldürülüşünü oyunlaştırır ve onunla devrimin iyi ve kötü taraflarını tarışma fırsatı bulur. Oyun içinde oyun, kurgu içinde kurgu içeren hikaye, ihtilal sırasında jirodenler denilen ve ılımlı devrim yanlısı grup ile kanlı bir devrimin gerekliliğini savunan jokobenler arasında bir tartışmadır aslında. 

Peter Weiss’ın ilk kez 1964’de Berlin Schiller Theater'da sahnelenen oyunu, Sade’ın gerçek hayatta da yıllarını geçirdiği akıl hastanesinin içerisinde, hayali bir oyunun sergilenmesidir. Giderek şiddet yanlısı olmaya başlayan jean paul marat, jiroden yanlısı olan marie anne charlotte corday tarafından öldürülür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT