Matmazel Julie

Tarihler: 30 Ekim 2018 Salı ~ 30 Ekim 2018 Salı 30 Ekim 2018 20:30

Yer: Grand Pera Cercle D’Orient Salonu

Ücret: - Tam : 56.50 TL - Öğrenci : 46.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2018 ~ Eki 30, 2018
"Matmazel Julie" yeni sezonda Grand Pera Cercle D’Orient salonunda....

Matmazel Julie, dünyaca ünlü, Avrupa ve Amerika edebiyatında çok geniş bir etkiye sahip İsveçli yazar August Strindberg’in en çok sahnelenen ve bilinen oyunudur. Eser 1800’lü yılların sonunda zengin aristokrat bir ailenin evinde geçmektedir. Evin küçük hanımı olan Matmazel Julie bir yazdönümü gecesinde, evin uşağı Jean ile duygusal bir yakınlaşma yaşar. Oyun, sınıfsal olarak iki uçta duran bu iki karakter üzerinden, toplumunda kadının konumlandırılmasını, sınıf meselesini tartışırken arka planda da gücünü kaybetmekte olan aristokrasi ve yükselen burjuva sınıfını anlatmaktadır.

Tiyatro salonundan gerçek bir mekana taşınan oyun için, dekor olarak mekanın kendisi kabul edilecektir. Oyunun geçtiği ana mekan bir mutfak olduğu için, oyunu oynayacağı salonda gerekli olan en önemli obje mutfak masası olarak kabul edilecek bir masadır. Bir masa ve üç sandalye oyunun ana ihtiyaçlarıdır. Ortada masanın durduğu yeri sahne olarak kabul ettikten sonra, seyirci sandalyeleri bu alanın etrafına konumlandırılacaktır. Oyunun oynanması üç oyuncu ve iki teknik personel ile mümkündür

Projenin Amacı :
Bu oyunu sahnelemekteki amaç, kadına karşı, erkeğin ezici davranışına işaret ederken çağdaş reji anlayışı ile metni tiyatro sahnesinden gerçek bir mekana taşıyarak, seyirciye oyunun atmosferini deneyimletebilmek. Naif bir kadın-erkek hikayesi gibi sunulan oyun çok gerçek bir şekilde erkek faşizminin ve sınıf meselesinin insan davranışlarındaki yıkıcı etkisini göstermektedir. Sınıf atlamak için yanıp tutuşan bir erkeğin, çok yüksek bir mimari içindeki varlığı sanatsal anlamda çarpıcı olacaktır.

Yazan: August Strindberg
Çeviri: R. Ertuğ Altınay
Yöneten: Eylem Yıldız
Müzik: Orhan Enes Kuzu
Hareket Rejisi: Handan Ergiydiren
Oyuncular: Deniz Denker Şahin Sancak Gülşah Baki
Fotoğraflar: Ferit Çelik

Oyun arasız 1 perdedir, yaklaşık süresi 70 dakikadır.

Sayın Nurullah Tuncer’e teşekkürler.

- Etkinlik numarasız olarak gerçekleşecektir.- Pdf bilet satın alan müşterilerimizin biletlerinin çıktılarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT