Medea'ya İnce Ayar

Medea'ya İnce Ayar

Tarihler: 13 Kasım 2022 Pazar ~ 14 Kasım 2022 Pazartesi 20:00

Yer: Müze Gazhane

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr

Adres: Hasanpaşa, İkbaliye Sk. No:39 İstan(0212) 455 39 00bul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2022 ~ Kas 14, 2022

Yunan mitolojisindeki ünlü Medea efsanesinden esinlenerek kaleme alınan Medea’ya İnce Ayar, ilk kez 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Görsel sanatçılar Simon Wachsmuth ve Yasemin Nur ile sahne sanatlarından yönetmen Emre Koyuncuoğlu’nun birlikte yarattığı Medea'nın Yolculuğu projesi, günümüz dünyasına eleştirel bir yaklaşımda bulunuyor.

Medea’ya İnce Ayar’da, İstanbul’da çocuk bakıcısı olarak çalışan Gürcü bir anne ve kızının, bakıcılığını yaptıkları evdeki çocukların anneleriyle olan ilişkilerine ve kendi yaşam mücadelelerinde geleceği nasıl kurguladıklarına dair, anne ve çocuk açısından bir çok karşılaşmanın yer aldığı bir hikâye aktarılıyor. Metin tiyatrosu, video sanatı, enstalasyon, deneysel ses yerleştirmesi, performans, interaktif tiyatro kavramlarının iç içe geçtiği bir gösteri olarak öne çıkan oyundaki anne karakterleri içinde bulundukları durumun hesabını soruyor: “Çocuklarımızın geleceği nerede? Gelecek, çocukların kaderlerini yönetmek isteyenlerin elinden nasıl kurtulabilir? Umutlarının devam edebilmesi için gelecek onlara ne vaat ediyor? Yoksa gelecekleri çoktan feda edildi mi?”

Emre Koyuncuoğlu, Tarabya Akademi ve İBB Şehir Tiyatroları’na katkıları için teşekkür eder.

Oyuncular: Gamze Şeber
Sahne / Görüntü: Esin Alpogan, Su Güneş Mıhladız
Görüntü: Çiğdem Selışık Onat, Ayşenil Şamlıoğlu, Büşra Albayrak, Sevi Algan, Dilek Dervişoğlu, Talin Büyükkürkçüyan, Oya Başak, Cevza Sevgen
Yazar / Yönetmen: Emre Koyuncuoğlu
Kostüm Tasarım: Yasemin Nur, Ahsenur Çiftçioğlu
Müzik / Ses & Efekt Tasarım: Esin Gündüz
Görüntü Tasarım: Simon Wachsmuth
Görüntü Yönetmeni: Aydın Sarıoğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT