Moment by Moment

Tarihler: 30 Aralık 2019 Pazartesi ~ 30 Aralık 2019 Pazartesi 30 Aralık 2019 20:30

Yer: Koma Sahnesi

Ücret: - Tam 56.50 TL İndirimli 41.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Hasanpaşa Mah. Derici Zeynel Sokak No: 15/A Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 30, 2019 ~ Ara 30, 2019
Moment by Moment eserinin ilki Dialectics of the Cycle ikincisi Eight olan ve düet parçadan oluşan çağdaş dans performansıdır.

Dialectics of the Cycle
Dördüncü ayın bilmem birkaç günleri… Mesela dördüncü ayın on dördü, on beşi, on altısı, on yedisi, on sekizi, en çokta on dokuzu ve en sorular silsilesi yirmi ikisi sonrasın da ise meçhuller dünyasında belki özgür benim dünyamda ise kayıpta. Bütünün içinde “bazı şeylerin yoklukları, varlıklarını daha çok hatırlatır” hissinin derinlerde ve döngüde gelene yaklaşıyor, gidene uzaklaşıyorum. Dördüncü ayın bildiğim bu birkaç günlerinin içinde ise sekizi ters edip sineme sonsuzluğa çekiliyorum…

Eser Sinema-Beden ilişkisini dansçı bir perspektifle görüntü algısına bedeni eklemleyerek, düzlem üzerinde ve yörüngeler arasındaki enerji akışı ile dengeyi bulmayı, seyirci ve seyir ettirenin arasındaki süreci inceleyip  mekan ve zaman  hafızasını bir eserde oluşturmayı nefes eder.  

Eight

“ Bazı şeylerin yoklukları,Varlıklarını daha çok hatırlatır.”

Yolda yürürken bir anda durdu, düşündüğü ve hissettikleri birbiri ile anlaşmazlık içindeyken hatırladı o sokağı. Geriye dönmek için bir çok sebebi varken o anki gerçekliğin distopyasına karşılık yolun ilerisine uzama yöneldi, bu biçim ise geçmiş ve gelecek arasında bir hale verildi. Biçim bir ayna yansımasıydı ve hep sonsuz olandı, hal ise hareketti ve dürtüsel olandı. Adımların aksiyon ve reaksiyonu alışagelmiş tekrardan çıkarak dansa dönüştü. Sayılar karşılarında sayıları bulup enine şekillendiler ve ezber bozuldu “3” “8” oldu, enine sonsuzluğa dönüştü. 

Bu eser karmada her şeyin karşılık bulduğuna inanan ve  inancının peşinde adım atanların hikayesidir.

Konsept, Koreografi, Performans: Dilan Yoğun
Video: Dilan Yoğun
Afiş ve Müzik Tasarım: Serdar Mutlu

- İndirimli biletler Öğrenci ve 65 yaş üstü katılımcılar için geçerlidir.- Etkinlik girişinde öğrenci kimliği kontrolü yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT