New Brooklyn Theater - Vişne Bahçesi

Tarihler: 27 Ağustos 2014 Çarşamba ~ 30 Ağustos 2014 Cumartesi 20:00

Yer: Yedikule Bostanları, Fatih

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 27, 2014 ~ Ağu 30, 2014

New Brooklyn Theater, Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi işbirliği ile Anton Çehov’un Vişne Bahçesi oyununun mekâna özel bir yapımını Türkçe olarak İstanbul’da sergileyor. Oyun bir sınıfın iniş diğerinin çıkışı ile atalarından miras kalmış bir mülkün ekonomik sebeplerle el değiştirmesini anlatıyor.

Çehov’un oyunu ve oyunun sahnelendiği mekânla içinde bulunduğu durum arasındaki paralellikler inkâr edilemez.

Yeni bir dönüşüm ve toplum ilişkisi sorusunu ele aldığından, Yedikule bostanlarına uygun bir seçim olan bu oyunun yapımı, sivil toplum kuruluşlarının bu alanın alternatif ve kapsayıcı bir kullanım şekli daha olabileceğini ifade ettikleri şu günlere denk getirilmiştir.

Oyunun yönetmenliğini New Brooklyn Theater’ın Sanat Yönetmeni Jonathan Solari üstleniyor. Oyun hızla değişen bir topluma, arazilerine sahip çıkmaya çalışan bir ailenin penceresinden bakıyor.

“Vişne Bahçesi”nde rol alan oyuncular ve Solari, oyundan sonra seyircilerle sohbet ediyor. Bu söyleşileri en az oyun kadar önemsiyorlar. Onların bostanlar için önerecek bir çözümleri yok. Bunu orada oturan ve bu mekânla ilişkisi olan insanların dile getirmesini bekliyorlar.

Her performans sonrasında seyirci, oyuncular, davetli kamu yöneticileri, arkeologlar, bitki bilimciler ve çeşitli toplulukların temsilcileri arasında söyleşiler gerçekleştiriliyor. Yapım, ülkenin geleceği hakkında, sanatın başını çektiği emsalsiz bir diyalog ortamı yaratacak.

“Vişne Bahçesi”, çiftçi Ahmet Öztürk’ün Yedikule kapısının sur dışında kalan, dolmuş duraklarının yanındaki bostanında sahneleniyor.

(Oyun 27, 28, 29 ve 30 Ağustos’ta saat 20.00’de sahnelenecek. Ücretsiz sahnelenen oyuna www.newbrooklyntheater.com adresinden rezervasyon yaptırmak yeterli.)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT