Olmuş Bi`kere

Tarihler: 24 Mayıs 2009 Pazar ~ 24 Mayıs 2009 Pazar - Saat: 15:0

Yer: Atilla İlhan Kültür Merkezi

Adres: Meşrutiyet Cad. No:3/3 Galatasaray / Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 42 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2009 ~ May 24, 2009

Yaşam koşturmacası içinde yüzümüzdeki gülümsemeyi eksik etmeden durabilmektir mizah. Bazen en hüzünlü anlarımızda bile o güçlü sesini hiç çekinmeden yükseltir ve içimizdeki kahkahalara hayat verir.
Tiyatro Birileri’nden Barbaros Uzunöner, yaşam denen tiyatrodan damla damla süzdüğü kahkahalarını sahne denen dünyaya taşıyor. Tek kişilik gösterisinin adı, “OLMUŞ Bİ’KERE”… Yani yaşayıp üzerinde pek de durmadığımız, sürekli içinde olup da hiç farkında olmadığımız ne kadar gülünesi halimiz varsa, hepsini bize gösteriyor bu oyun. “Üzülmeyin,” diyor, “olmuş bi’kere”…

2007’nin Mart ayında yayımlanan ve 4 kez 10.000 adet basılan “Türk müsün Canım?” adlı kitabıyla başta Ali Poyrazoğlu, Refik Erduran ve Metin Üstündağ olmak üzere, mizah alanında birçok usta yazardan büyük övgü alan Barbaros Uzunöner, kitabını ithaf ettiği tiyatro hocası Yıldız Kenter’in bu oyunun hazırlanmasında büyük katkısı olduğunu söyleyerek ekliyor:
“Yıldız Hocam, kitabımı okuduktan sonra, neden stand-up yapmadığımı sordu. Bunun üzerine, bunu en iyi şekilde nasıl yapabilirim diye düşündüm. Tiyatro bilgimi ve tiyatro aşkımı borçlu olduğum Akademi Kenter’deki bu ustaların yüreklendirmesiyle bu oyunu hazırladım. Ne zamanki oyun afişimi Kenter Tiyatrosu’ndaki panoda gördüm; o an nitelikli bir iş yapmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadım. Yıldız Hocam, her zaman her konuda hep yanımda; ne kadar teşekkür etsem azdır.”

“OLMUŞ Bİ’KERE”, insanımızın yaparken değil de, izlerken farkedeceği komikliklerle dolu. Özenli bir dille hazırlanan bu tek kişilik gösteride; tarihimizdeki ilginç olaylar, toplumca yaşadığımız ilginçlikler, edebiyat dünyamızın önemli isimleri ile ilgili mizahi anılar, siyaset dünyasının komik yüzü, futbol dünyasının gülünesi yanları, yurtdışında ülkemiz adına yapılan gözlemlerin aktarılması gibi konular yer alıyor. 2 saat süren gösteri sadece güldürmeyi değil, sosyal sorumluluk gereğince izleyenlerine danışmanlık yapmayı ve onları bilginin aydınlığına çekmeyi amaçlıyor.
“OLMUŞ Bİ’KERE”, tam anlamıyla mizahı ciddiye alan, kahkaha garantili bir güldürü.

Oynayan: Tiyatro Birileri (Barbaros Uzunöner)
Tarih/Saat:
05 Nisan 2009 - 15:00
24 Mayıs 2009 - 15:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT