Pir Sultan Abdal

Tarihler: 24 Eylül 2021 Cuma ~ 24 Eylül 2021 Cuma 24 Eylül 2021 20:30

Yer: Nâzım Hikmet Kültür Merkezi – Konak Halk Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2021 ~ Eyl 24, 2021
Dev türkü müzikali Pir Sultan Abdal, İzmir'de seyircisi ile buluşuyor...

PİR SULTAN ABDAL (TÜRKÜLÜ OYUN)
Anadolu'nun bağrında açılmış bir kızıl gonca güldür. Darağacında; ezilenin, dışlananın, sömürülenin, ötekinin haykırışıdır. Kardeşliğin yok sayıldığı çağda umudun, direnişin adıdır. Halkıyla öyle içi içe geçmiş ki kişiliği, özü, sözü nerede kendisinin, nerede halkın olduğunu kestiremezsiniz. Halk, alınan cananını, Pir’ini kendi nefesinde diriltmiş, sözüne sözler, diline diller, sazına sazlar katmış, onu küllerinden yeniden yaratmıştır. Dirisinden daha güçlü, daha etkili bir varlık kazandırmış, sönmüş bir canı bin canla yeniden tutuşturmuştur. Bir Pir Sultan ölür, bini doğar sözü adeta tarihe kazınmıştır.

Gelin canlar bir olalım/Münkire kılıç çalalım
Mazlumun hakkın alalım’’ diyerek halkı birliğe çağırmış
Yürü bre hınzır paşa /Seninde çarkın kırılır
Güvendiğin padişahın /Onun da çarkı kırılır.’’ Haykırışıyla, umutların tükendiği zamanda ezene, sömürene başkaldırarak halkına umut olmuştur.
‘’Yaradan aşkına canlar! Gün bu gündür zalimin zulmüne dur deme günüdür.
Uyan! Kaldır başını, korkma zalimden’’ diyen aşk ve direniş ozanı PİR SULTAN ABDAL’IN direniş günlerini anlatan türkü müzikali, dev orkestra eşliğinde Bülent Kılıçaslan’ın başarılı oyunculuğuyla seyircisiyle buluşuyor.

Yazan- Yöneten
Bülent Kılıçaslan

Kostüm
Hava Çağlar

Dekor – Teknik
Mehmet Durukan

Işık Tasarımı
Bora Nakipoğlu

Işık Özlem
Simge Vural

Oynayan
Bülent Kılıçaslan 

Sazlar
Hasan Deniz, Cihan Gürler, Ali Basık, Hüseyin Bilgin

Semah
Gülsen Biçer- Aziz Baran Çelik, Gülden Karaboğa

- Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır, biletinizi telefondan göstermeniz gerekmektedir.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.- Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile etkinlik gerçekleşecektir.- Katılımcılar/izleyiciler bileti üzerinde yazan koltuk numarasına oturmak zorundadır. Bu kurala uymayan ve yer değişikliğinde ısrar eden katılımcılar etkinlik alanı dışına alınacaktır.- Etkinlik başlama saatinden sonra gelen ya da etkinliğe gelmeyen müşterilere bilet iadesi yapılamamaktadır.- Satın alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik yapılmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT