Sabıkalı Kalpler

Tarihler: 29 Nisan 2019 Pazartesi ~ 29 Nisan 2019 Pazartesi 04 Mayıs 2019 21:00

Yer: DasDas

Ücret: - Tam 50.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Watergarden, Barbaros Mah., Sümbül Sok. Batı Ataşehir Ataşehir İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2019 ~ Nis 29, 2019
Gizemli Amerikalı yazar Jane Martin’in ABD ve Avrupa’da sergilenen ve büyük ilgi gören oyunu Sabıkalı Kalpler, 4 Mayıs'ta DasDas sahnesinde...

Ayşe Lebriz Berkem tarafından yönetilen Sabıkalı Kalpler, boşanma arifesindeki bir çiftin evine giren bir hırsızla şekillenen hikayesini anlatıyor. Pek çok kişi için evlenirken hayat güllük gülistanlık oluyor. Peki ya, boşanırken? Gizemli yazar Jane Martin’in kaleme aldığı Sabıkalı Kalpler, bu sorunun yanıtını tiyatro sahnesinde arıyor. Sabıkalı Kalpler, boşanma aşamasında olan Ata ile bir gece yarısı onun evine giren Bo’nun arasındaki güç dengesinin beklenmedik değişimiyle başlayan olayları anlatıyor. Farklı sınıflardan iki kadının kadın-erkek ilişkilerinden, kadın olma haline, toplumda giderek artan şiddete, sınıfsal ve kültürel çatışmalarına dair keskin tartışmaları; birbirlerini tanıdıkça bir arkadaşlığa dönüşüyor. Oyun, aldatılan kadının yıkılma halini anlatmadığı anlaşıldığında ise hikâye, örtüsünden sıyrılarak daha yoğun bir anlama kavuşuyor. Sınıf, cinsiyet, kültür çatışmaları ve boşanan bir çiftin tartışmalarıyla sahne, bir mahkeme salonuna dönüşürken sert hesaplaşmalar, trajikomik bir hale bürünüyor. Farklı sınıflardan farklı görüşleri savunan iki kişi birbirinin panzehiri olup ihtimal dahilinde bile olmayan bir dostluk kurabilir mi? Birbirine güvenmeden güveniyor‘muş’ gibi yapanlar, severken ‘kendi’ olmaktan vazgeçenler, yaşamak için suça bulaşmaktan başka çaresi kalmayanlar ve hakkını savunamayanlar yeni bir hayat yaratabilir mi? İhtimaller sonsuz! Gel gitleri, sürprizleri ve taşıdığı sonsuz ihtimalle, dünyanın herhangi bir kentinde kolaylıkla yaşanabilecek olayları anlatan ve halen ABD’de sahnelenen Sabıkalı Kalpler’i Ayşe Lebriz Berkem yönetti. Dilhan Naz Özgülüş, Ayşe Yazıcı, Kayhan Açıkgöz, Uluç Özkök ve Meriç Cınbarcı’nın rol aldığı oyunun yardımcı yönetmenliğini ise Cihan Barış Özkan üstlendi. Oyunun ışık tasarımında Kemal Yigitcan, dekor ve kostüm tasarımda Zeynep Erdem, video-afiş tasarımında Gülay Yiğitcan, koreografisinde ise İbrahim Ulutaş’ın imzası var. 

Yazan: Jane Martin
Çeviren: Füsun Günersel
Yöneten: Ayşe Lebriz Berkem
Dramaturg: Sündüz Haşar
Yönetmen Yardımcısı: Cihan Barış Özkan
Oyuncular: Dilhan Naz Özgülüş, Ayşe Yazıcı,Kayhan Açıkgöz, Uluç Özkök, Meriç Cınbarcı
Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan
Dekor- Kostüm Tasarım: Zeynep Erdem
Afiş- Video Tasarım: Gülay Ayyıldız Yiğitcan
Koreografi: İbrahim Ulutaş
Müzik Direktörü: Anıl Önder
Sahne Amiri: Cansu Arslan Saran
Işık Uygulama: Tugay Görmez
Teknik Sorumlu: Egemen Vatansever
Asistan: Senay Arslan

- 13 yaş ve üzeri için uygundur.- Etkinlik DasDas Atölye'de gerçekleşecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- İş Bankası Maximum özellikli kredi kartlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT