Sen ve B..

Tarihler: 26 Kasım 2019 Salı ~ 26 Kasım 2019 Salı 26 Kasım 2019 19:30

Yer: Tatavla Sahnesi

Ücret: - Tam 56.50 TL Öğrenci 46.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 233 52 30 - 0538 371 87 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2019 ~ Kas 26, 2019
Sümeyye Özbay'ın yönettiği "Sen ve B.." oyunu, izleyicisiyle buluşuyor.

"Uyandım. Zehirli nehirlerde dolaştım. Anımsadım. Bir daha unutmadım."

Tiyatro Luna Kimdir?
"Tiyatro Luna, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 3 öğrencinin oluşturduğu bir tiyatro topluluğudur.  Burada oyun yazıyoruz, yönetiyoruz ve oynuyoruz; bunların yanında ışık ve kostüm tasarımlarımızı da kendimiz yapıyoruz.  2019’da  hem mezun olduk hem de  Sen ve B.. isimli oyunumuzu ortaya çıkardık. Burada bir oyun sahnelemenin tüm boyutlarıyla, üç kişilik bir ekip olarak nasıl başa çıkacağımızı öğrendik. Tiyatro Luna’nın bu süreç boyunca sahip olduğu temel vizyon;  üzerine söyleyecek sözlerimizin olduğu konuları, hem teorik hem de estetik düzeylerde özgün bir biçimde sahnelemektir. Bu bağlamda kendi tiyatro anlayışımızı oluşturmaya ve deneyimlemeye devam ediyoruz.

Sen ve B..
Bütün bedenini, bütün bedenlerden parça parça toplamış bir kadın, bütün zamanlardan bütün kadınların hikâyesini anlatmak için tam burada. Karşımızda.

Kadınların adına, sesine, suretine sahip olmak isteyen adamlarla zamanın başından beri, annelerin masallarından beri, şimdinin tam ortasından, olmuş bitmiş her şeyin hemen arkasından süren ve hiç bitmeyen bir savaşı anlatmaya çalışacak. İstediğini yerine getirene dek susmayacak.Bir kadın uyandı. Zehirli nehirlerde dolandı. Dolandıkça anımsadı. Bir daha hiç unutmadı.
O da, her kadın gibi, bir sayaçta bir sayıya dönüşmemek için hem kendi yaşamına hem de annesinin masallarına sahip çıkmaya çalıştığı yolculuğunu, aşkını, acısını, korkusunu, öfkesini, bağlılığını ve vazgeçtiği noktayı dökecek dilinden. Nehirler gibi dökecek. Oklar gibi dökecek. İçini açtığı yerden yaralandığını bilerek, yarına baktığı erden kör edilmeye çalışıldığını anlayarak, hapsedildiği sınırları aşarak, failini görünce tanıyarak, bir ceviz kıracağının arasında kendi varlığını yeniden kuracak.Oyun, bizi tanıdığımız yerlerimizden acıtacak.

Oyun, bize unuttuğumuz masalları hatırlatacak.
Oyun, bizde eksilen harfleri arayacak.
Oyun, bizden anlayış beklemeyecek.
Oyun, biz olacak."

Yazan
: Cansu Yumuşak
Yöneten: Sümeyye Özbay
Oynayan: Hasret Bolat
Kostüm Tasarım: Sümeyye Özbay
Afiş Tasarım: Hayrunnisa Özbay
Fotoğraf: Çiğdemnur Özbay

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT