Tiyatro Yeniden Çocuk Oyunları: Benim Güzel Pabuçlarım - Uçan Adam

Tarihler: 28 Şubat 2009 Cumartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi - Saat: 13:0

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 16,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Caddebostan Kültür Merkezi gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2009 ~ Şub 28, 2009

Oyun Programı:
Uçan Adam 28 Şubat Cumartesi, 13:00

UÇAN ADAM
ŞARKILI DANSLI ÇOCUK OYUNU

YAZAN/YÖNETEN: DERSU YAVUZ ALTUN
Tiyatro Yeniden, Çocuk Tiyatrosu alanında Türkiye’ de alınmış en büyük ödülü, Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü`nü almıştır.
Oyunun Konusu
İnsan aklının, bilimsel düşüncenin değeri, oldukça eğlenceli - fantastik bir masalın içinde anlatılıyor bu oyunda. Çocuklar bu masalla aynı zamanda düşünsel bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuğun son durağı insanlığın en büyük hazinesi olan “akıl”… Göz alıcı kostümler, masalsı dekor, eğlenceli şarkılar ve danslarla yaratılan fantastik dünya, çocukların düş gücünü harekete geçirmek için tasarlandı.
Senfoni Ülkesinin Kraliçesi ile Gümbürtü ülkesinin kralı her şeyin sahibi olmak için birbirleriyle yarışır. Bu yüzden ara sıra savaş bile çıkarırlar. Ülkelerine gelen bir adam, uçarak yaptığı olağanüstü bir gösteriyle gökyüzünü karartır ve isterlerse gökyüzündeki yıldızları onlara getirebileceğini söyler.
Küçük bir çocuk olan Şaşkın’ın tek istediği ise; çatılardan, ağaçlardan inemeyen kedilere yardım etmek, onlar için özel bir asansör yaptırmaktır. Bunun için Uçmaya bile çalışır. Uçan Adam bu sevgi dolu çocuğu çırak olarak yanına alır… İnsanlar artık bu adamın istediği her şeyi yapmak zorundadır.
Güneşin ışığı gibidir aklın ışığı
Çözer bütün karışıklığı
Karanlığın ne varsa bizden sakladığı
Gün gibi ortaya çıkarır aklın ışığı

BENİM GÜZEL PABUÇLARIM
ŞARKILI DANSLI ÇOCUK OYUNU

YAZAN - YÖNETEN: DERSU YAVUZ ALTUN
Çocuklar için yapılacak her şeyin çok büyük bir özen ve sorumluluk duygusuyla yapılması gerektiğine inanan Tiyatro Yeniden, Türkiye’de bu alanda verilen en önemli ödülü; “ Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü” nü almış olan “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı oyunu çocuklarla buluşturuyor. Oyun Kültür Bakanlığı yayınları tarafından kitap olarak da basıldı. Oyundan bir bölüm İlköğretim Türkçe dersi kitaplarında “örnek metin” olarak yer okutulmaktadır.
Oyunun Konusu
Günün birinde sirke bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadarıyla da kalmaz, parası olmadığı için çok sevdiği pabuçları elinden alınır. Palyaçomuz pabuçlarını geri almak için iş aramaya başlar. Girdiği işlerden çocuksu duyarlılığı nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarına asla kavuşamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığında, onu hiç yalnız bırakmayan çocukların desteğiyle pabuçlarına ulaşır ve yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçekleştirir.
Renkli, eğlendirici, müzikli palyaço şovlarıyla ve şarkılarla görsel bir şölene dönüşen oyun, tiyatronun eğlendirerek eğitmek kuralını ön plana çıkarmayı amaçlamıştır.
www.tiyatroyeniden.com

Tiyatro Yeniden
OYNAYANLAR: ÖZGE SOLAK, ÇAGLAR TÜFEKÇİ, NEYLAN ÖZGÜLE, ERDEM ÜSTÜN, ESRA AKBUDAK

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT