Tomurcuk Vakfı - ''Amphitryon''

Tarihler: 10 Haziran 2019 Pazartesi ~ 10 Haziran 2019 Pazartesi 10 Haziran 2019 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 70.00 TL 2. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2019 ~ Haz 10, 2019

Tomurcuk Vakfı Sosyal Sorumluluk Projesi “AMPHİTRYON” ile Sahne3 Tiyatrosu Oyuncuları ile Tomurcuk Vakfı Öğrencileri Seyirci Karşısında!

Kırkın üstünde yazar iyi ya da kötü oyunu kendine göre uyarladı. Shakespeare “Yanlışlıklar Komedyası” dedi, Moliere “Amphitryon” ismine sadık kaldı, Girodoux ise, “ Amphitryon 38” adıyla kendinden önce 37 yazarın oyunu uyarladığını belirtti. İkinci perdenin büyük bir bölümü tarihin karanlığı içinde yok olup gittiğinden, herkes boşlukları kendine göre doldurdu. “Amphitryon” adlı oyunda Plautus’a kadar uzanan eski bir konu, “aldatılan koca-aldatmasına karşın suçsuz kadın” teması işlenir.

Haldun Dormen'in Plautus'un ‘‘Amphitryon’’ isimli oyunundan esinlenerek yazdığı ‘‘Nerde Kalmıştık/Amphitryon 2000’’ isimli müzikalde, komutan Amphitryon, kölesi Sosios'u alıp savaşa gider. Karısı Alkmene evde yalnız kalmıştır. Bunu fırsat bilen Tanrı Zeus, oğlu Hermes'i alıp dünyaya iner ve çok beğendiği Alkmene'yle birlikte olur. Bu yüzden de kendisi, komutan Amphitryon kılığına, oğlu Hermes'i de Sosios kılığına sokarak bir oyuna başlar. Alkmene ve Sosios'un karısı Bromia hiçbir şeyin farkına varmaz. Ama bir gün önce Sosios, sonra da Amphitryon geri dönünce işler iyice karışır. Her iki taraf da kendini ispatlamaya çalışırken, Zeus'un karısı Hera ve oyunun yazarı Plautus da ortaya çıkar ve oyuna hep birlikte bir final aranmaya başlanır.

Haldun Dormen’nin yazdığı “Amphitryon 2000” tiyatro oyunu günümüze uyarlanarak Sn. Ümit Çırak rejisiyle yeniden Tomurcuk Vakfı Öğrencileri ve Sahne3 tiyatrosu oyuncuları ile birlikte tek perde olarak sahnelenecektir.

Yazan Haldun Dormen
Yöneten Ümit Çırak
Yönetmen Yardımcısı Sevinç Trenova
Reji Asistanı Aline Tanrıverdi ve Melisa Şahin
Dekor Tasarım; Ceren Evgen Çırak ve Ali Asker Buğur
Kostüm Tasarım; Yıldırım Mayruk, Muzaffer Çapan ve Fadim Üçbaş
Sahne Amiri : İlkay Eren, Ali Trenova,
Işık Tasarımı Serdal Ece
Afiş Tasarım Batu Kalabalık
Müzikler ; Melisa Şahin
Proje Yöneticisi Sevinç Trenova

Oyuncular

Zeus :Yunus Narin
Alkemen :Yeşim Tomay
Amphitryon :Emre Yanık
Sossios : Bertan Çalışkan
Hermes : Selman Ünlüsoy
Kaptan Belferon :Emre Deveci
Plautus : İlkay Eren
Hera : Hatice İrten
Bromia : Sonay Erenel

Koro Anlatıcı :
Bartu Zeytinci, Ziya Bayatlı, Deren Karaibrahim, Esin Macit, Sevinç Trenova

Koro ve Tebai Halkı:
Tarık Tiryakioğlu, Ali Asker Buğur, Melisa Zeynep Şahin, Esra Şentuna, Şebnem Esmer, Sevilay Koç, Arcan Dolu, Emre Duysal Doğu, Gözde Güven, Burcu Güzel Kahraman, Burcu Melis Yavuz, Sabire Cansel Yılmaz, Öykü Öztürk, Özhan Kargı, Efe Öztaşkın, Cem Öztaşkın, Jozi Abenhabip, Osman Burçin Dede

Tek Perde/85 dk.

- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.- Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT