Trainspotting

Tarihler: 16 Nisan 2010 Cuma ~ 16 Nisan 2010 Cuma 16 Nisan Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Çevre Tiyatrosu

Ücret: Tam: 23 TL, Öğrenci: 18 TL

Nereden Alınır: Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: Kuvayi Milliye Cad. No: 43/4, Kocamustafapaşa Fatih İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2010 ~ Nis 16, 2010

Semaver Kumpanya oyun seçimindeki yenilikçi çizgisine “Trainspotting” ile devam ediyor. Irvine Welsh’in kült romanı olan “Trainspotting” Harry Gibson tarafından tiyatroya uyarlanarak İngiltere’de seyircileri ile buluşmuştur.Ani Haddeler Pekman tarafından dilimize kazandırılan “Trainspotting” Türkiye’de ilk defa Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğinde Semaver Kumpanya tarafından sahnelenmektedir.

Danny Boyle’un 1996 yapımı sinema uyarlaması ile bütün dünyada ün kazanan “Trainspotting”, eroin bağımlılarının yaşamın ve ölümün kıyısındaki hayatlarını anlatan yürek burkan bir öykü. Oyun, toplumun kenarına itilmiş bu gençlerin, tüm dünya için ortak olan sorunlarını, düzenle ve toplumla yaşadıkları uyumsuzluğu, şiddete ve ölüme yazgılı yaşamlarını gerçekçi bir tiyatro diliyle izleyiciye aktarıyor. Oyunda Semaver Kumpanya’ya Çıplak Ayaklar Kumpanyası danslarıyla, Nehir Çinkaya de sahnede canlı olarak çalışacağı resimleriyle eşlik ediyor. Oyunun müzikleri Baba Zula tarafından gerçekleştiriliyor. Oyun, toplam 15 kişilik bir kadroyla, 18 yaş ve üstü seyircisinin karşısına çıkmakta.

Trainspotting VI. Lions Selim Naşit Özcan Tiyatro ödüllerinde sahne üzerinde en iyi plastik sanatçı (Nehir Çinkaya), en iyi usta erkek oyuncu (Tansu Biçer), en iyi ışık (Cem Yılmazer) dallarında da ödüle layık görüldü.

Eser: Irvine Welsh
Uyarlayan: Harry Gibson
Çeviren: Ani Haddeler Pekman
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Sahne Tasarımı: Cem Yılmazer
Kostüm Tasarımı: Funda Çebi
Müzik: Baba Zula
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Oynayanlar: Tansu Biçer, Asil Büyüközçelik, Ahmet Kaynak, Nadir Sarıbacak, İrem Erkaya, Çelik Bilge, Yavuz Pekman
Çıplak Ayaklar Kumpanyası: Candaş Baş, Duygu Güngör, Emre Olcay, Maral Cerenoğlu, Mihran Tomasyan, Şafak Uysal, Şebnem Yüksel
Resmeden: Nehir Çinkaya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT