Yaralarım Aşktandır

Tarihler: 10 Ekim 2019 Perşembe ~ 10 Ekim 2019 Perşembe 10 Ekim 2019 20:00

Yer: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Ücret: - Tam 35.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi Orta Mahalle Üniversite Cad. No:27 Orhanlı 34956 Tuzla İstanbul

Telefon: 0216 483 90 00

Faks: 0216 483 90 13

Web: http://sgm.sabanciuniv.edu

E Posta: sgm@sabanciuniv.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2019 ~ Eki 10, 2019
Yazar Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı ve Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği oyun, İran şiirinin isyankar sesi Füruğ Ferruhzad’ın nefesini, tiyatro sahnesine taşıyor.

Yazan
: Şebnem İşigüzel
Yöneten: Berfin Zenderlioğlu
Oynayan: Nazan Kesal
Işık ve Ses: Cem Yılmazer
Yönetmen Yardımcısı: Deniz Biber
Kostüm Tasrım: Natali Yeres
Müzik: Burak Çöllü

Nazan Kesal “Yaralarım Aşktandır” adlı tek kişilik oyunuyla, İran’ın güçlü kadın şairi Füruğ Ferruhzad’ı oynuyor.

Prodüksiyonunu Poyraz Yapım’ın üstlendiği oyunda anlatılan, aynı iklimde açıp solan hepimizin hikayesi; baskı altında yaşayanların, hep eksik bulunanların ve her şeye rağmen yaşamaya devam edip sözünü esirgemeyenlerin. Toprağa emanet edilmeyi bekleyen, ölüsüne bile tahammül edilemeyen, Füruğ Ferruhzad kendi arafında ömrünün şiirini yazacak ve aklınızdan çıkmayacak sözler fısıldamak üzere sahnede olacak. Füruğ hiçliğin varlık oluşunu göstermeye, hepimize cesaret vermeye, “Kuş ölür, sen uçuşu hatırla“ demeye geliyor.

Nazan Kesal
28 Mart 1969 yılında Manisa'da doğmuştur. 1991 yılında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Nazan kesal
Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk bölümünü bitirdi. 2013 yılında Beykent Üniversitesi Sinema TV yüksek lisansını tamamladı. 1996 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. 2004 2014 Bursa Devlet Tiyatros'nda görev yaptı. 2014'de Devlet Tiyatrolarından emekliliğini istedi. Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Krek Mekan, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı. Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı “İklimler” sinema filmiyle 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü”nüaldı. Bu ödülün ardından Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ‘Saç’ filmiyle 2011 yılında, 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü alarak başarısını taçlandırdı. 2012 yılında ise 17. Sadri Alışık Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi. Yine aynı yılda düzenlenen 44. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde de “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi.

Ödüller:
2016 Uluslararası Nürnberg Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu ödülü(Toz Bezi)( A.Dinçsoyla paylaştı)
2014 25. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Daire)
2012 44.Siyad Türk Sineması Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu (Saç)
2012 17.Sadri Alışık Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu (Saç)
2011 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Saç)
2006 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (İklimler)

Füruğ Ferruhzade
20. yüz yıl İran edebiyatının en önemli isimlerinden Füruğ Ferruhzad 5 Ocak 1935’te Tahran’da doğdu. Babası Albay Muhammed Ferruhzad ve annesi Turan Veziri Tebar’ın yedi çocuğundan üçüncüsüydü. Mahalle mektebinde 9. sınıfa kadar devam ettikten sonra kız sanat okuluna gitti. Burada resim, dikiş nakış ve el sanatları öğrendi. Hicivci şair Füruğ , 16 ya da 17 yaşlarına geldiğinde Perviz Şapur ile evlendi. Eğitimine kocasının yanında Ahvaz’da devam etti. Bir yıl sonra tek çocuğu olan Kāmyār’ı dünyaya getirdi. Evliliğinden iki yıl sonra 1954 yılında Füruğ , eşinden ayrıldı. Mahkeme Kāmyār’ın velayetini babasına verdi. Füruğ, Tahran’a geri dönüp şiir yazmaya devam etti ve Esir adını verdiği ilk kitabını yayınladı. 1958 yılında İbrahim Gülistan'la tanıştı ve dokuz ayını Avrupa’da geçirdi. Şair bu dönemde yaşamının esin kaynağı olan şiirlerine devam etti ve hızla iki kitap daha çıkardı. Bunlardan ilki Duvar ve diğeri de İsyan’dır. İranlı cüzzam hastalarını ve onların sorunları ile ilgili olarak Tebriz’de film yapar. 1962 yılında filmi Kara Ev adını verdiği filmiyle dünyanın çeşitli yerlerinde ödüller kazanır. Film çekimi sırasında cüzzamlılar evinde tanıştığı Hüseyin Mansur isimli çocuğu evlat edinir. 1963 yılında Füruğ, Yeniden Doğuş adlı eserini yayınlar. Artık şiirde olgunlaşma dönemidir ve sanatsal düzeyi yüksektir. Bu kitabıyla şair, İran şiirinde derin ve etkileyici değişikliklere yol açmıştır. 13 Şubat 1967 tarihinde öğleden sonra saat 14.30’da stüdyoya gitmek için hızla seyir halindeyken karşısına çıkan okul aracına çarpamamak için direksiyonu kıran Füruğ, aracından fırlayıp, boynunun kırılmasıyla 32 yaşında hayata gözlerini Modern İran şiirine önemli katkılar sağlayan şairin ölümünden sonra çalışmaları Soğuk Mevsim adıyla çıkarılan kitapta toplandı. Michael Hillman Yalnız Kadın adıyla onun hayatını ve şiirlerini 1987 yılında yayınladı. Şairin şiirleri ve yaşamı hakkında daha pek çok makale ve kitap yayınlandı, hayatını konu eden film yapıldı. Füruğ Ferruhzad şiirlerinde derin bir yalnızlık duygusu dikkat çeker. Bunun yanında, şiirlerinde kadınların sorunlarını ele almakta ve İran toplumunun kadınlara karşı uyguladığı ayrımcılığı eleştirmektedir. Bu fikirleri zaman zaman şiddetli tartışmalara yol açmıştı r. İran’dakadınların yaşamlarının daha iyi hak ve koşullara kavuşmasını savunan şair, Şah’ın despotluğuna da karşı çıkmıştır. Şiirleri kimi zaman İran toplumunda erotik bulunmuştur.

Eserleri:
Esir (Tutsak) (1952)
Duvar (1956)
İsyan  (1957)
Yeniden Doğuş (1964)
İnanalım Soğuk Mevsimin Başlangıcına (yarım kalan eseri)

- 7 yaşından küçükler salona alınmayacaktır.- 7 yaş ve üstü bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT