Çimento Tasarım Yarışması

Çimento Tasarım Yarışması

Tarihler: 19 Mart 2019 Salı ~ 05 Mayıs 2019 Pazar

Yer: Oyak Çimento Beton Kağıt Grubu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2019 ~ May 5, 2019

OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu’nun ‘Beklenmedik Dönüşümler’ temasıyla öğrenci ve profesyonel tasarımcıları çimentoyu kullanarak tasarımlar üretmeye teşvik eden Çimento Tasarım Yarışması’nın proje teslim sistemi açıldı. Katılımı ücretsiz olan ve bireysel ya da ekip halinde başvuru yapılabilen yarışmada projeler 15 Mart-5 Mayıs 2019 arasında kabul ediliyor.

OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu’nun, çimento ve betonun doğru kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl ilkini düzenlediği ve kayıtların 15 Şubat’ta başladığı Çimento Tasarım Yarışması’nda proje teslimleri 15 Mart 2019 tarihinde başladı. 2019 yılı teması ‘Beklenmedik Dönüşümler’ olarak belirlenen yarışma, profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategori ve iki ayrı aşamada düzenleniyor.

Yarışmanın birinci aşamasında katılımcılardan, gündelik hayatta kullanılacak bir objeyi ‘kendin yap’ (do-it-yourself) mantığıyla üretmeleri ve üretim sırasında ihtiyaç duyulan malzeme ve yöntemleri kullanıcıya tarif eden bir ‘kendin yap seti’ tasarlamaları bekleniyor. Jürinin değerlendirmesi sonucunda ikinci aşamaya katılma hakkı kazananlar, tasarladıkları obje ve kendin yap setini OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu’na ait bir üretim merkezinde, donanımlı bir atölye ortamının imkanlarından yararlanarak uygulama şansı bulacak.

İkinci aşamada jüri değerlendirmesinin ardından profesyonel kategorisinde birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 12.000 TL ve üçüncülük ödülü 9.000 TL iken; öğrenci kategorisinde birincilik ödülü 12.000 TL, ikincilik ödülü 9.000 TL, üçüncülük ödülü 6.000 TL olarak takdim edilecek.

Mimarlık ve tasarım disiplinlerinden öğrenci ve profesyonellere hitap eden yarışmanın jürisinde; Betonart Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Y. Mimar Neslihan Şık, Akademisyen Doç. Dr. Saitali Köknar (Kadir Has Üniversitesi), Y. Mimar Pınar Gökbayrak (PAB Mimarlık), Y. Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Mirzat Koç (+mkd Mirzat Koc Design) ve Y. Mimar Melike Altınışık (Melike Altinisik Architects) yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT