Ankara'dan Uçaklı Doğu Karadeniz Batum Turu

Ankara'dan Uçaklı Doğu Karadeniz Batum Turu

Gezi Rehberi Ankara'dan Uçaklı Doğu Karadeniz Batum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Trabzon - Atatürk Köşkü - Akçaabat - Uzungöl - Fırtına Vadisi - Ayder  - Batum - Katedral - Borçka - Karagöl - Sümela Manastırı - Çay Fabrikası - Trabzon - Boztepe - Ayasofya

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: AJet Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Trabzon -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 20, 2024 ~ Nis 23, 2024

Tur Programı

1. Gün

Trabzon Atatürk Köşkü - Akçaabat - Uzungöl - (Ekstra Karaster ve Lustra Yüksek Yayla Gezisi)

05.30 Esenboğa havalimanı AJet kontuarından Trabzon uçuşu için biniş işlemleri sonrası belirtilen biniş kapısından uçağa geçiyoruz.07.35 AJet ile Trabzon’a hareket ediyoruz.10.45 Trabzon havalimanında bizleri bekleyen aracımıza binerek Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretleri esnasında kullandığı ve sonrasında halk tarafından satın alınıp kendilerine hediye edilen köşkü gezeceğiz. Atatürk Köşkü; Mustafa Kemal’in vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak önemini korumaktadır.12.15 Öğle yemeği için Akçaabat Nihat Usta Restoranına gidiyoruz (ekstra)14.30 Yomra, Arsin, Araklı ve Of ilçelerini takip ederek Solaklı vadisi üzerinden Uzungöl'e ulaşıyoruz. Uzungöl'ün dinlendirici doğası eşliğinde göl çevresinde gezilerimizi yapıyoruz.15.00 Dileyen misafirlerimi ile yüksek yayla gezisi için minibüslere binerek Lustra ve Karaster yaylalarına hareket ediyoruz (ekstra)16.00 Deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte bulunan, aynı zamanda Uzungöl'de yamaç paraşüt sporunun da yapıldığı bu noktada Karadeniz yayla yaşamı hakkında rehberimizden bilgileri alıp yöresel yayla evlerini görüyor, bu yayla evlerinin bir tanesinde acentemizin ikramı olan sıcak sütlerimizi içiyoruz.19.30 Rize’de bulunan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Çeçeva Köyü - Fırtına Vadisi - Ayder - Gelintülü Şelalesi - (Ekstra Zil Kale) - Batum Konaklama

08.00 Otelde açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. 09.00 Çayeli ilçesine ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile minibüslerimize binerek Haremtepe diğer ismiyle Çeçeva çay bahçelerine ulaşıyoruz. Adeta kartpostallardan çıkmışçasına muhteşem manzaraları görüp mevsimi ise çay makasları ile temsili çay kesiyoruz.11.30 Fırtına vadisine ulaşıyoruz. Çamlıhemşin ilçesi üzerinden 1350 metrede bulunan ladin ve kayın ağaçları ile kaplanmış Ayder'e vardığımızda, Gelintülü şelalesini görerek küçük hediyelik dükkanlarında alışveriş ve doğa yürüyüşleri için serbest zaman veriyoruz.14.00 Öğle yemeğimizi Fırtına deresi kenarında Kırmızı benekli alabalık, Laz böreği şeklinde alıyoruz.15.00 Dileyen misafirlerimiz ile minibüslere binerek bir kartal yuvası konumunda bulunan Zil Kale gezisini gerçekleştiriyoruz (ekstra).18.00 Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz.19.00 Yeni çipli kimliklerimiz ile Gürcistan tarafına geçiyor Batum’da bulunan otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde.20.00 Dileyen misafirlerimiz ile akşam yemekli Gürcü gecesi programına dahil olmak için New Ship restoranına gidiyoruz (ekstra)Gürcistan geçişleri için önemli bilgiler;Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve eski kimlikler ile geçiş yapılamaz.Gürcistan geçiş yapacak 18 yaş altı misafirlerimizin anne ve babasının yanında olması gerekmektedir. Anne ve Baba ile aynı anda birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Gürcistan’a geçişleri için Noter den onaylı Muvafakatname almaları gerekmektedir.

3. Gün

Batum Gezisi - Sanat Müzesi - Katedral - Şehir Parkı - El Nino - Gönye - Borçka - (Ekstra Karagöl)

08.00 Otelde açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. 08.15 Karadeniz’in Gürcistan sınırlarındaki gezilerimize başlıyoruz. Ayvazowski, Garapetyan, Gabaşhvili gibi ünlü Pre-sovyet dönemi ve yaşayan ressamların eserlerinin sergilendiği Sanat Müzesi gezisi, Çarlık hâkimiyeti döneminden kalma tarihi Katedral ve Batum Şehir Parkı'nı geziyoruz. El Nino heykeli, Medea anıtı gibi heykelleri gördükten sonra şehir merkezinde vereceğimiz serbest zamanda yörenin meşhur Gürcü şaraplarından tatma ve alışveriş imkânı bulabilirsiniz.12.30 Tarihi Gönye Kalesini görerek tekrar Türkiye tarafına geçiyoruz.13.00 Hopa’da öğle yemeğimizi alıyoruz.14.30 Borçka ilçesine ulaşıyor dileyen misafirlerimiz ile Karagöl’e gitmek için minibüslerimize biniyoruz (ekstra)17.00 Rize bezleri ve yöresel peynir, bal alışverişlerimizi yapıyoruz.19.30 18.30 Hamsiköy’de bulunan doğanın kalbinde butik otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği, konaklama ve yöresel Karadeniz eğlencesi otelimizde.

4. Gün

Sümela Manastırı - Çay Fabrikası - Trabzon Boztepe - Kızlar Manastırı - Ayasofya

08.00 Otelde açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. 08.30 Maçka ilçesi üzerinden Altındere vadisine ulaşıyoruz. Yaklaşık olarak 1500 yıl önce iki keşişin kurduğu düşünülen Sümela Manastırı’na ulaşıyoruz. Altındere vadisine hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalık üzerine kurulmuş olan manastırda ana kaya kilisesi, şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ve kutsal ayazma bölümlerini rehberinizin anlatımlarıyla tanıyoruz.12.00 Karadeniz’in başlıca geçim kaynağı olan çay bahçeleri arasında yer alan çay fabrikasını geziyoruz. Bölgenin kalite belgeli ve kooperatif işletmesinde bulunan fabrikamızda yeşil yaprak çayın soframıza gelene kadar nasıl siyah ve kuru halini aldığını mühendislerden öğreneceğiz. Kalitesine göre farklı sınıflandırılan çaylardan alma imkânı da bulabileceğiz.13.00 Öğle yemeğinde Karadeniz mevsim balıklarının tadına bakıyoruz (ekstra)15.00 Trabzon Boztepe’ye ulaşıyoruz şehri kuşbakışı tanıyıp tarihi Kızlar manastırı bölümlerini görüyoruz.17.00 Trabzon’a gelen Komenos ailesi tarafından 1248-1263 yılları arasında kilise olarak yaptırılan, sonrasında cami ve savaş döneminde hastane olarak kullanılan Trabzon Ayasofya'sını geziyoruz. Trabzon’un meşhur Telkâri ve Kazaziye sanatının inceliklerini görüyoruz.18.30 Trabzon’a gelmişken meşhur pidesinden tatmamak olmaz. Akşam yemeği için yöresel Pide salonlarından bir tanesine gidiyoruz. 19.30 Trabzon havalimanında Esenboğa uçuşu için Ajet kontuarından biniş işlemlerimizi yapıyoruz.21.55 AJet ile Ankara’ya hareket.23.15 Esenboğa havalimanında sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Programda Belirtilen Turlar

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- İkramlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Minibüs Ücretleri

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

Gürcistan Geçişleri İçin Önemli Bilgiler;
Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve eski kimlikler ile geçiş yapılamaz.
Gürcistan geçiş yapacak 18 yaş altı misafirlerimizin anne ve babasının yanında olması gerekmektedir. Anne ve Baba ile aynı anda birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Gürcistan’a geçişleri için Noter den onaylı Muvafakatname almaları gerekmektedir.

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT