Ankara'dan Uçaklı Gap Turu

Ankara'dan Uçaklı Gap Turu

Gezi Rehberi Ankara'dan Uçaklı Gap Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Diyarbakır - Ongözlü Köprü - Mardin Kapı - Malabadi - Batman - Hasankeyf - Midyat  - Mardin - Abbara  - Meryem Ana Kilisesi - Zinciriye Medresesi - Kent Tarihi Müzesi - Kasımiye Medresesi - Şanlıurfa - Göbeklitepe - Harran - Ulu Camii - Halfeti

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: AJet Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Diyarbakır -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 20, 2024 ~ Nis 23, 2024

Tur Programı

1. Gün

Diyarbakır - Tarihi Surlar - On Gözlü Köprü - Mardin Kapı - Malabadi Köprüsü - Batman - Hasankeyf - Zeynel Bey Türbesi - Midyat - Midyat Konuk Evi - Gümüşçüler Çarşısı - Mardin

05.40 Esenboğa havalimanı AJet kontuarı Diyarbakır uçuşu için biniş işlemleri sonrası belirtilen biniş kapısından uçağa geçiyoruz.07.40 AJet ile Diyarbakır’a hareket ediyoruz.08.40 Diyarbakır havalimanında bizleri bekleyen aracımıza binerek kahvaltı için tarihi Hasanpaşa hanına hareket ediyoruz.10.00 Kahvaltı sonrası Diyarbakır gezilerine başlıyoruz. Ulu cami, Cahit Sıtkı Tarancı evi, Diyarbakır surları,10 gözlü köprü gezilecek önemli noktalar arasında.11.30 Türkülere konu olmuş meşhur Malabadi köprüsüne hareket.13.00 Malabadi köprüsü anlatım ve fotoğraf molası sonrası Batman’a hareket.14.00 Batman Çömçe restoranında öğle yemeği.15.30 Hasankeyf’teyiz. Antik şehrin Dicle ırmağı üzerine kurulan Ilısu barajı ile sular altında kalması sebebiyle taşınan eserlerin sergilendiği Hasankeyf müzesi ve etrafındaki alanları rehber eşliğinde geziyoruz.17.00 Midyat’a varış. Tarihi konuk evi ziyareti, otantik yapılar ve Telkâri dükkanlarında alışveriş.19.30 Mardin’de bulunan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Eski Mardin Şehir Merkezi – Abbaralar - Meryemana Kilisesi – Patrikhane - Ptt Binası - Zinciriye Medresesi - Kent Tarihi Müzesi - Kasımiye Medresesi – Şanlıurfa – Göbeklitepe - Ekstra Yemekli Sıra G

08.30 açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz.09.00 Kasımiye medresesine ulaşıyoruz. Bir dönem bölgenin en önemli eğitim merkezi konumundaki bu medreseyi yapının bölümlerini, felsefesini ve önemli detaylarını rehberinizin anlatımlarıyla adeta yaşadıktan sonra müze kent Mardin sokaklarını gezmeye başlıyoruz. 10.00 Yürüyüşümüz sırasında zaman zaman Ana caddeyi, bazen dar sokakları bazen de abbaraları kullanacağız. Gezide sırasıyla Kırklar kilisesi, Meryemana Kilisesi ve Patrikhane (Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi), Abdüllatif Camii, Gazi Paşa İlk Öğretim Okulu, PTT binası, Zinciriye Medresesi, Şehidiye Camii, yöresel alışverişleri ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.13.30 Mardin’in sarı kesme taş mimarisini bol bol fotoğrafladıktan sonra Viranşehir üzerinden tarihin sıfır noktası olarak addedilen Göbeklitepe’ye hareket ediyoruz.16.00 İnsanlığın bilinen ilk mabedi, Göbeklitepe’de. 1996 yılında kazı çalışmaları başlayan Göbeklitepe’nin Neolitik dönem insanının kutsal tapım merkezi olduğu bilinmektedir. Buradaki tapınakları, insan şeklinde tasvir edilen T şeklindeki sütunları görüp Göbeklitepe hakkında rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. 17.30 Peygamberler şehri Şanlıurfa Balıklı Göl kompleksi gezimiz başlıyor. Bu alanda Hz. İbrahim Makamı, Ayn Zeliha ve Balıklı Göl gezilerini gerçekleştiriyoruz.18.00 Şanlıurfa yöresel alışveriş ve eski çarşı kültürünü gözlemleyeceğimiz Gümrük hanında serbest zaman veriyoruz.19.00 Şanlıurfa’da bulunan otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde. 20.00 Tüm misafirlerimiz ile yemekli Urfa kültürünün bir parçası olan Sıra Gecesi programına gidiyoruz.

3. Gün

Harran - Karınca Evler - Harran Üniversitesi - Ulu Camii - Rasathane - Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi - Halfeti - Birecik - Gaziantep

08.00 açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz.09.00 Akçakale yolunu takip ederek Harran’a ulaşıyoruz. Dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Ulucami, Rasathane ve şehir Surlarını görüyor ardından ilginç mimarisi ile dikkat çeken Harran evlerini ziyaret ediyoruz. Bu ikonik mekanlarda Harran evlerinin mimari detaylarını, bu coğrafyada yaşayan insanların gelenek ve göreneklerini rehberimizden dinliyoruz.11.00 Bölgenin en önemli müzelerinden olan Şanlıurfa arkeoloji müzesine ulaşıyoruz. Genellikle Göbeklitepe’den çıkartılan arkeolojik eserleri bu muhteşem müzede rehberinizin anlatımları ile öğreniyoruz.13.30 Öğle yemeği sonrası Halfeti’ye hareket.15.00 Sakin şehir Halfeti’ye ulaşıyoruz. Burada yaklaşık bir saat sürecek olan tekne turuna başlıyoruz. Savaşhan köyü, Rum Kale, bir zamanlar yaşam alanı olarak kullanılmış mağara evleri, sular altında kalan caminin suların üzerinde kalan tek kısmı olan minaresini görüp fotoğraflıyoruz.16.30 Tekneye bindiğimiz noktadan otobüsümüze binerek Birecik’e hareket ediyoruz. Kelaynak Kuşları (Milibis Baldibis) Koruma İstasyonu’nu görerek soyları tükenme tehlikesi altında olan bu değerli tür hakkında bilgiler alıyoruz.19.00 Gaziantep’te bulunan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Gaziantep - Zeugma Mozaik Müzesi - Medusa Evi (Taş Ev) - Kültür Yolu - Kurtuluş Müzesi - Bey Mahallesi - Tahmis Kahvesi - Gaziantep Eski Çarşı

08.30 açık büfe servis edilen kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz.09.00 Gaziantep’te ilk durağımız antik çağın en önemli kentlerinden Zeugma Antik Kenti’nden çıkartılan zengin eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi olacak. Çingene kızı mozaiği ile dünyaya adını duyurmuş bu müzede özellikle taban mozaikleri görsel zenginliği arttıracak.11.00 Geleneksel bir Gaziantep evi olan Medusa Evi’ne (Taş Ev) Cam eserleri müzesi,Kurtuluş müzesi,Kültür yolu gezilerini gerçekleştiriyoruz.13.30 Öğle yemeği İmam Çağdaş’ta.14.30 Eski Gaziantep yaşantısının izlerini bulabileceğimiz Bey Mahallesi gezisini gerçekleştiriyoruz.16.00 Serbest zaman sonrası Gaziantep Havalimanına hareket.17.00 Esenboğa uçuşu için Ajet kontuarından biniş işlemlerimizi yapıyoruz.18.10 AJet ile Ankara’ya hareket.19.30 Esenboğa havalimanına ulaşıyor, sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- İkramlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Programda Belirtilen Turlar

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Ekstra Turlar

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT