Ankara Çıkışlı Kapadokya Turu

Ankara Çıkışlı Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Ankara Çıkışlı Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Nevşehir - Ürgüp - Ihlara Vadisi - Melendiz Çayı - Narlıgöl - Göreme Açık Hava Müzesi - Peri Bacaları - Güvercinlik Vadisi  - Avanos - Hacı Bektaş Veli Türbesi - Ankara

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: Sıhhiye Atatürk Lisesi Önü 07:00 - Söğütözü Armada Avm 07:15 - Ümitköy Migros 07:30 -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 22, 2020 ~ Şub 23, 2020

Tur Programı

1. Gün

Aksaray - Ankara - Nevşehir

Sabah belirlenen noktalardan katılan misafirlerimizin alınmasının ardından; Pers dilinde “Güzel atlar ülkesi” anlamına gelen Kapadokya yolculuğumuza başlıyoruz. İlk durağımız Ihlara Vadisi Müthiş doğası, vadi içine oyulmuş kiliseleri, Melendiz Çayı'nın büyüleyici görüntüsü ile Ihlara inanılmaz güzellikte bir atmosfere sahip. Vadide tam 380 basamak iniyor ve Ağaçaltı, Yılanlı gibi Kiliseleri görmek üzere vadiye iniyoruz. Gezimizin ardından öğle yemeği molası. Yemek sonrasında Güzergâhımız üzerinde, volkanik bir arazi içerisinde bulunan Narlı Göl (Krater Göl) görüyor sonrasında düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği şekilde düzenlenmiş bir mühendislik harikası olan Derinkuyu veya Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni geziyoruz. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrasında şarap mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi' nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üç Güzeller Mevkii' nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devam ediyoruz. Bu günkü tur programımız bölgenin doğal kaynaklarından olan Onyx taşının işlendiği Onyx Taş atölyesi ziyareti ile tamamlıyoruz. Kapadokya’daki mistik, bilgi dolu, yoğun, yorucu ama keyifli gezimize akşam yemeği ve konaklama için ara vererek otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. (Dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz. Ekstra 100,00TL-)

2. Gün

Ankara - Avanos - Göreme - Ürgüp - Hacıbektaş

(Dileyen misafirlerimiz gün doğumunu balon turu ile birlikte yapacaklardır. - ekstra  Kahvaltı sonrası mistik yolculuğumuza Göreme Açıkhava Müzesi ziyareti ile devam ediyoruz. Müze kaya içine oyulmuş manastırlar, kiliseler, şapeller, yemekhaneler, mutfaklar ve yaşam alanlarından oluşuyor. Bu keyifli müze gezimizden sonra Paşabağ Vadisi’nde yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenen mantar şeklindeki peri bacalarını göreceğiz. Paşabağ bir nevi dünyadan eli ayağı çekme mekanı olarak kullanılması nedeniyle Rahipler Vadisi olarak da biliniyor. Peribacalarının arasında keyifli bir yürüyüş yaparak bolca fotoğraf çektikten sonra, peribacalarının şekillerinin bazı canlılara benzetilmesi nedeniyle Hayal Vadisi olarak da adlandırılan Dervent Vadisinin görülmesi. Uçhisar Kalesi’nin yanı başında fotoğraf molası. Kapadokya’nın gezilebilen en büyük ve en uzun vadisi olan Güvercinlik Vadisi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra dileyen misafirlerimizin deneme fırsatı bulacakları, çanak çömlek yapımı ile ünlü Avanos’a hareket ediyoruz.  Avanos, toprağın şekillendirilerek kap kacağa dönüştürüldüğü ve toprağın sanat olduğu tek merkezdir. Burada dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir. Horasan'da dünyaya gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş Veli'nin Türbesinin de bulunduğu Hacıbektaş ilçesine hareket.  Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Hacı Bektaş Veli’nin Türbesi ve Balım Sultan Türbesi’ni gezilmesi ve serbest zaman. Belirlenen saatte Ankara’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.  Gerekli molalar verilerek akşam saatlerinde Ankara’ya dönüyoruz. Siz sayın misafirlerimizi başka bir organizasyonda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Hijyen Seti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT