Ankara Çıkışlı Uçaklı Gürcistan Ve Karadeniz Turu

Ankara Çıkışlı Uçaklı Gürcistan Ve Karadeniz Turu

Gezi Rehberi Ankara Çıkışlı Uçaklı Gürcistan Ve Karadeniz Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Trabzon - Maçka - Sümela Manastırı - Batum - Tiflis - Gori  - Kutaisi - Ayder  - Fırtına Vadisi - Uzungöl

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler & AJet Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Trabzon - Trabzon - Ankara -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 3, 2024 ~ Nis 8, 2024

Tur Programı

1. Gün

Trabzon - Maçka - Sümela Manastırı - Batum

Turumuz, alana kendi imkânları ile gelecek olan konuklarımızla 06.00‘da AJet Havayolları Kontuarı önünde buluşarak güvenlik kontrolünden geçiyor ve 08.05’de hareket edecek olan AJet Havayolları Ankara - Trabzon uçağı ile Trabzon’a hareket ediyoruz. Trabzon’da bizi bekleyen aracımızla ve rehberimizle buluştuktan sonra Altındere Milli Parkı’na hareket ediyoruz. Maçka’dan geçerek Altındere Milli Parkı içine girdiğinizde âdeta yeşilin 1001 tonunu göreceksiniz. Yeşilliklerin içinde bulunan Karadağ’ın eteklerine kaya oyularak inşa edilmiş olan Sümela Manastırı’nın mimari harikasını gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz 1250 metre yükseklikteki Sümela Manastırı’nı gezerken rehberimizin anlatımlarından sonra bir kez daha büyüleneceksiniz. Manastır gezimizin ardından Batum'daki otelimize doğru yol alıyoruz. NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet, kurum kimlikleri vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'A geçişleri için NOTER’den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur.DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. 150 TL OLAN ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİR TARAFINDAN ÖDENİR. RESMİ OLARAK 01.09.2019 TARİHİ İTİBARİ İLE ESKİ  NÜFUS CÜZDANLARI İLE GÜRCİSTAN'A GEÇİŞ SAĞLANAMAYACATIR.

2. Gün

Batum Şehir Turu - Tiflis

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Batum kent merkezini gezmeye başlıyoruz. Batum şehir merkezinde kısa bir gezintiye çıkıyoruz. Rehberimiz eşliğinde gerçekleştireceğimiz bu keyifli yürüyüşte; Eski Liman, Ali Nino Heykeli, Osmanlı’dan kalan Orta Cami, Saat Kulesi, Piazza Meydanı, Medea Heykeli ve Avrupa Meydanı, Hükümet Binası, Poseidon Heykeli, Tiyatro Binası, Astronomik Saat, Aziz Nikolaos Kilisesi, Nazım Hikmet’in bir zamanlar kaldığı Hotel Fransa göreceğimiz yerler arasında olacaktır. Yürürken sokak lezzetlerin (Kvas, Armut Suyu, Luca Polare İtalyan tarzı dondurma) tadınada bakıyoruz. Sonrasında 5 buçuk-6 saatlik bir yolculuk ile Kutaisi ve Gori şehirlerinden geçip Tiflis’e ulaşıyoruz. Akşam yemeği (Ekstra) için otelimizden hareketle Lado Asatiani Caddesine hareket ediyoruz. Sololaki’nin ana caddesi. Şimdilerde bu upuzun cadde boyunca ve onu kesen sokaklarda, şehrin en popüler barları ve restoranları kümeleniyor. Serbest zamanın ardından belirtilen saatte buluşup tekrardan otelimize dönüyoruz.

3. Gün

Mtskheta - Jvari Manastırı - Cuma Camii - Gürcü Gecesi

Turumuz, otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, ilk durağımız, Gürcistan’ın tarihi başkentlerinden biri olan Tiflis’e yarım saat mesafedeki Mtskheta şehri olacak. Tarih kokan ve kültürel özelliğini günümüze kadar korumayı başaran tarihi çarşıda yerel halkın sattığı Gürcü kültürünü yansıtan birçok hediyelik eşya alma imkânımız oluyor. Ardından Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan 6.yy eseri Jvari Manastırı gezisini gerçekleştiriyoruz. Mtskheta gezimizin ardından Tiflis’e dönüp Tiflis gezimizi gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Kafkasların en büyük, Ortadoğu’nun 3. büyük katedrali olan Sameba Katedralini görüyoruz. Tiflis’e ismini veren Vakhtang Gargosali Heykeli, Kurucu David Heykeli, Rahibe Nino Heykeli ve Özgürlük Meydanını gördükten sonra Türklerin Azerilerin Ermenilerin ve Gürcülerin bir arada olduğu Jardan Caddesine geçiyoruz. Burada Kura Nehrinin etrafında tarihi rengârenk Tiflis evlerini, Osmanlı Dönemi Mescidi, Hamamı (eski sülfür banyosu) gördükten sonra serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Gürcü Ana Heykeli Tepesi’ne (Narikala Kalesi) çıkıyoruz. Buradan kentin en büyük 2. Kilisesi olan Borhami Kilisesi’ni ve Tiflis’i fotoğrafladıktan sonra Rustaveli Bulvarı ve ünlü Barış köprüsü ile devam ediyoruz. Ardından Antikacılar Pazarı, Vernisaj Pazarını da gezip alacağımız hediyelik eşyalardan sonra yoğun geçen günümüzün sonuna doğru otelimize yerleşip bir süre dinleniyoruz. Gürcü yemeklerinden oluşan özel bir menü ile Gürcü gecesi sizleri bekliyor. (Ekstra)

4. Gün

Gori - Stalin Müzesi - Kutaisi - Sataplia Ulusal Parkı - Dinazor Ayak İzleri

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, sonrası Stalin'in doğduğu şehir Gori'ye hareket ediyoruz. Stalin Müzesi ve müzenin bahçesinde yer alan Stalin’in doğduğu ev ile beraber Stalin’in 1941 yılından sonra kullanmaya başladığı 83 ton ağırlığındaki pullman vagonu gezyoruz. Ardından Khaşuri üzerinden yaklaşık 3 saatlik yolculuğumuz sonrasında Gürcistan'ın Tiflis’ten sonra ikinci büyük şehri Kutaisi'ye varıyoruz. Burada sırasıyla Kolkheti Meydanı, Beyaz Köprü, Eski Şehir Meydanı, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Bagrati Katedralini (Panoramik) geziyoruz. Güzel doğası ve çok sayıda mağaranın bulunduğu Sataplia Ulusal Parkına gidiyoruz. Yaklaşık 1 saat süren gezimiz sırasında Mağara (Yaz- kış 14 derece sabit sıcaklığı ve havası ile astıma iyi gelen), Seyir Teras Alanı ve dinazor ayak izlerini görüyoruz. Gezimizi tamamlayıp Kutaiside konaklamamızı yapacağımız otelimize yerleşiyoruz.

5. Gün

Tskaltubo - Prometheus Mağarası - Martvili Kanyonu

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz, Sovyetler birliği döneminde sanatoryumları ile meşhur Tskaltubo şehrine hareket ediyoruz. Kısabir panoramik şehir turunun ardından Gürcistan’ın en güzel mağaralarından Prometheus mağarasına hareket ediyoruz. 1,2 km'lik muhteşem bir yürüyüş parkuru ardından mağaraya ulaşıyoruz. Promethues, çok da uzak olmayan bir tarihte, 1984 yılında keşfedilmiş. Yaklaşık 1,30 saatlik mağara gezimiz sonunda arzu eden misafirler mağara içerisindeki nehirde bot turu ile devam edebiliyorlar. Buradan Martvili şehrindeki kanyona varışımız yaklaşık 1 saat sürüyor. Abaş nehri üzerinde yer alan Martvili kanyonu; geçitler, kanyonlar, kayalardan aşağıya doğru sarkan sarmaşıklar, şeffaf turkuaz renkli suyu, mağaralar ve şelaleler, yeşil ve mavinin sesli sentezi nedeniyle muhteşemdir. Gezimizin sonrasında Senaki şehri üzerinden Poti şehrine varıyoruz, panoramik şehir gezimizin ardından Batum üzerinden Sarp Sınır Kapısını geçerek Hopa'da bulunan otelimize yerleşiyoruz.

6. Gün

Ayder Yaylası - Fırtına Vadisi - Uzungöl

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından ilk olarak Fırtına Vadisi'ne hareket ediyoruz. İsteyen misafirlerimiz için kısa bir zipline molası veriyoruz. Sonrasında Fırtına Deresi’ni takip ederken kestane, kızılağaç, doğu ladini gibi Doğu Karadeniz bitki örtüsünün en zengin örneklerini görerek Hala Deresi’nin yanındaki tarihi Osmanlı Taş köprülerinden Mikron veya Kale Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz. Ayder yaylasını rehberimiz eşliğinde yürüyerek geziyoruz. Gelin Düveni Şelalesi ve diğer şelaleleri görüyoruz. Kalegon gezisi sonrasında bu enfes yaylada sizlere serbest zaman veriyoruz.  Ayder Yaylası’nda kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Burada geçireceğimiz zamanın ardından Rize Bezinin Dünyaya nam salmış olan bezlerini tanımak için Rize Bezi Atölyesine gidiyoruz. Burada Rize Bezi yapımı hakkında bilgi alıp, Rize Bezi dokuyan hanımlarla fotoğraf çektirdikten sonra, Trabzon’un meşhur ilçesi Of’tan da geçerek Solaklı Vadisi’ne giriş yapıyoruz. Vadi bizleri Karadeniz’in kart postallarına malzeme olan bölgesi olan Uzungöl’e çıkaracak. Haldizen Deresi’nin önünün alüvyonlarla kesilmesi sonucunda oluşmuş olan Karadeniz’in simgesi Uzungöl’de kısa bir gezinti yapıp güzel fotoğraflar çekebilir, yöre insanıyla hoş sohbetlere katılabilirsiniz. Rehberimizin belirttiği saatte aracımızda buluşarak havaalanına hareket ediyoruz. AJet Havayollarına ait saat 21.50 uçağı ile Ankara'ya hareket ediyoruz. Bir sonraki seyahatlerde tekrar buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz. Hoşçakalın...

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

GÜRCİSTAN GİRİŞ BİLGİLERİ
*Gürcistan’a ağrı kesiciler başta
olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi rehberlerimizden alabilirsiniz.

*Gürcistan’a yeni çipli kimlik kartı ya da geçerlilik tarihi olan pasaport ile giriş yapılabilmektedir. (Ehliyet vb. ile giriş yapılmaz.)

*Nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, Gümrük Bakanlığı mevzuatı uyarınca anne ve babalarının nezaretinde veya anne ve babaların birlikte nezaretinde
veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi (noterden alınacak) muvafakatini ibraz etmek sureti ile Türkiye’den çıkış işlemi yapabilecektir.

*Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi
için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır.

*KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir.

*30.000 Lari veya üzerindeki meblağa tekabül eden Türk lirası / döviz / altın vb bulundurmaları halinde, Gürcistan Gümrük memurlarına sözlü ya da yazılı olarak paralarını beyan etmeleri gerekir.
Beyan edilmeyen paraya Gürcistan mevzuatınca el konmaktadır.

*Batum’a geçişte Sarp Sınır Kapısında yoğunluk yaşanabilir. Grubun çoğunluğunun isteği doğrultusunda tur rehberi alternatif gezi düzenleyebilir.

*Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Acentemiz sorumlu tutulamaz. Maddi manevi tüm sorumluluk yolcuya aittir. Tur programında
Gürcistan’da otel konaklaması var ise, bu konaklama bedelleri iade edilemez. İlerleyen günlerde tur ile buluşmak için Türkiye’de yapılacak olan konaklama ve ulaşım bedeli misafire aittir. Günübirlik Gürcistan gezilerinde geçemeyen misafirler otobüsün dönüş güzergahı üzerinde bir noktada yine kendisi bekleyebilir ya da kendi imkanları ile konaklama yapılacak otele geçiş yapabilir.

* Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı
vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Acentemiz sorumlu tutulamaz.

*Sınır kapısında mağduriyet yaşanmaması için, tura katılmadan önce ilgili emniyet müdürlüğüne danışarak izin gerekip gerekmediği hakkında bilgi alınız.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT