Baltık Başkentleri Turu

Baltık Başkentleri Turu

Gezi Rehberi Baltık Başkentleri Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Vilnius - Riga - Tallinn

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Vilnius - Tallinn - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 29, 2018 ~ Tem 6, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Vilnius

Siz değerli misafirlerimizle İstanbul Havalimanı Dış Hatlar terminalinde acente kontuarı önünde saat 13:30’da buluşma. Bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından saat 16:00’da Türk Havayolları’nın TK1409 sefer sayılı uçuşu ile Litvanya’nın Başkenti Vilnius’a hareket. Varışımıza istinaden şehir turu. Vilnius'ta 1200'den fazla Ortaçağ dönemine ait yapı ve 48 adet büyük kilise bizi karşılıyor.  Neris Nehri kenarında 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulan Vilnius’ta; Şehir Meydanı, Vilnius Katedrali, Büyük Dük Gediminas Kulesi ve Heykeli,  St. Peter & St. Paul Kilisesi, St. Anne Kilisesi ve eşsiz amberleri görebileceğimiz Amber Galerisi gezilecek yerler arasında yer alıyor. Ardından elektriksel ve manyetik özelliği ile bilinen yüksek enerjiye sahip Amber taşlarından alma fırsatı bulacağımız dükkanlara rehberimiz eşliğinde gidiyoruz. Baltık ülkelerinin en çok çıkarılan ve yaydığı enerji ile şifa bulunduğuna inanılan Amber taşı yüzyıllardır Baltık Ülkeri’nde çıkarılıyor ve günlük hayatlarında kullanılıyor. Ardından otelimize geçiyoruz. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Vilnius

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Trakai Kasabası & Trakai Kalesi & Galve Gölü Tekne Turumuz başlıyor.(50 eur) Vilnius'a 29 km. uzaklıktaki Trakai şehrinde, 15.yy'da Galve Gölü'nün ortasındaki yeşillikler içerisindeki bir yarımadaya inşa edilmiş Trakai Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor.  Birçok gölün bulunduğu ormanların arasında konumlanan bir doğa harikası Trakai, Karayiler olarak adlandırılan bir Musevi Türk etnik grubunun da evi olarak kabul ediliyor. Bugün halen Trakai'de yaşayan ve yaklaşık 300 kişi kalan bu etnik grup, Litvanya'ya 14. yy'da Kırım’dan Büyük Dük Vytautas tarafından savaşçı olarak getirilmişler. Trakai tarihi boyunca Karayiler, Tatarlar, Litvanyalılar, Ruslar, Yahudiler ve Polonyalılara ev sahipliği yapmıştır. Turumuzun ardından şehir merkezine dönüyoruz. Tur sonrası serbest zamanınızı alışveriş yaparak değerlendirebilirsiniz. Baltık bölgesinin en önemli taşı Kehribar taşlarına mutlaka bakmalısınız.

3. Gün

Vilnius - Riga

Sabah kahvaltısının ardından Letonya’nın Başkenti Riga’ya hareket ediyoruz. Riga’ya varışımıza istinaden şehir turuna başlıyoruz. 1201 yılında kurulan Riga şehrinde, Old Town denilen tarihi merkezdeki şehrin eski ve korunmuş dokusuna tanık olacağımız önemli yapılar ziyaret ediliyor. St. Peter's Kilisesi, Kutsal Karakafalar Kardeşliği Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob's Kilisesi, Riga Kalesi ve şehrin eşsiz mimarisine tanık olacağımız yapılarıyla şirin sokakları görülecekler arasında yer alıyor. Ardından otelimize geçiyoruz, giriş işlemlerinin ardından serbest zaman. Riga’nın küçük ve şirin kafelerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Jurmala Turuna katılabilirler(25 Eur) Letonya'nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonya'nın sayfiye bölgesi bizleri bekliyor. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi ile Jurmala bizleri bekliyor. Letonya’nın en gözde sayfiye bölgesinde yol boyunca uzanan şirin kafelerinde keyif yapabilir akşam yemeğini burada alabilirsiniz. Turumuzun ardından Riga'ya geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

4. Gün

Riga

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Sigulda Orta Çağ Turuna katılabilirler. (50 eur) Riga'ya 51 km. uzaklıktaki, Letonya'nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda nesli tükenmekte olan hayvanların bulunduğu Gauja Milli Parkı, Esrarengiz Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası'nda hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri'nden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek. Turumuzun ardından Riga’ya geri dönüyoruz. Öğle yemeği molasının ardından dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Riga Kanal Turu için hareket ediyoruz.(30 Eur) Kanal turumuzda eşsiz Daugava Nehri, Riga Opera Binası, Özgürlük Meydanı ve Özgürlük Heykeli, Art Noveau Stili yapıları rehberimiz eşliğinde görme fırsatı yakalayacağız. Sonrasında otelimize geçiyor ve dinleniyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ile rehberiniz tarafından düzenlenecek ekstra Riga’nın en ünlü Ortaçağ Restoranında Akşam Yemeğimizi alacağız. (50 Eur) Bu restoran; eski Riga’nın merkezinde bulunan, şehir limanından merkeze uzanan, gizli geçidin açıldığı 800 yıllık bir yapının mahzeninde kurulmuş, mum ışıklarıyla aydınlatılmış, dekorundan çalışanlarına, yemeklerinden müziklerine, atmosferinden göz zevkine kadar her şeyi ile ziyaretçilerine Orta Çağ ziyafeti sunan harika bir tarihi Orta Çağ restoranıdır. Ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

5. Gün

Riga - Tallinn

Sabah kahvaltımızın ardından Estonya’nın Başkenti Tallinn’e hareket ediyoruz. Yol üstünde Estonya'nın eşsiz yeşilliklerine sahip şirin yazlık kasabası olan Parnu'da mola veriyoruz. Tallinn’e varışımıza istinaden şehir turumuza başlıyoruz. En iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerinden biri kabul edilen Tallinn şehrinde, UNESCO'nun “Dünya Mirası” olarak koruma altına aldığı ve şehrin karakteristik özelliklerini taşıyan tarihi yapılar ziyaret ediliyor. Estonya bayrağının dalgalandığı Tall Hermann Kulesi, Büyük Prens Alexander Nevsky Katedrali, Dome Kilisesi'ni görüyoruz ve Toompea Kalesinin de bulunduğu Toompea Tepesi'nden şehrin en güzel panoramik manzarasının fotoğraflarını çektikten sonra günümüzde konser salonu olarak kullanılmakta olan St. Nicholas Kilisesi'ne geçiyoruz.  Şehir turumuzun ardından otelimize geçiyoruz. Akşam rehberimiz eşliğinde şehri keşfetmeye devam ederken Tallinn’in en güzel restoranlarında rezervasyon imkanı yakalıyoruz. Geceleme otelimizde.

6. Gün

Tallinn

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Rocca Al Mare turumuz başlıyor. (40 eur) Avrupa'da sayısı az olan açık hava müzelerinden birisi olma özelliği taşıyan Rocca–Al-Mare turunda 18. yy Estonya kırsal yaşamına tanık oluyoruz. Geniş bir alan üzerine kurulu açıkhava müzesi, 18.yy dönemini yansıtan köy evleri, yel değirmenleri, ahşap kilisesi, köy okulu ile sizi zamanda yolculuğa çıkartarak Estonya'nın geçmişine tanıklık edeceğiz. Birbirinden farklı evlerde, eski dönem Estonyalılar'ın yaşantısı teatral olarak anlatılıyor. Turumuzun ardından şehir merkezine geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlecek St. Petersburg Peterhoff Sarayı’nın bir eşi Tallinn’in saklı bahçelerini içerisinde barındıran Kadriorg Sarayı turumuz başlıyor. (40 eur) Yapımı 1718 Yılında başlayan Rus Çarı Büyük Petro tarafından yaptırılan Kadriorg Sarayı içerisinde 18 ve 19. Yy Rus Çarlığı eşyalarını ve I. Petro’nun dinlenmek için yaptırdığı muhteşem bahçeleri içerisinde bulundurmaktadır. Tarih kokan bu turumuzdan sonra otelimize geri dönüyor ve dinleniyoruz. Geceleme otelimizde.

7. Gün

Tallinn

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak düzenlecek Finlandiya’nın başkenti Helsinki Şehir turu için Tallinn’den feribot ile hareket ediyoruz. (100 EUR) Varışımıza istinaden turumuza başlıyoruz. Helsinki şehir turunda, Helsinki Katedrali, Senato Meydanı, Finlandiya Hükümet Sarayı, Helsinki Belediye Binası, Pazar Meydanı, Hristiyanlarca Kutsal kabul edilen Uspenski Orthodox Katedrali, Havis Amanda Heykeli göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında serbest zamanımız oluyor. Ardından Tallinn’e feribot ile geri dönüyoruz. Tallinn’e varışımıza istinaden dileyen misafirlerimiz Tallinn’in renkli gecelerine devam ediyoruz. Geceleme otelimizde.

8. Gün

Tallinn - İstanbul

Sabah kahvaltımızı ardından serbest zaman. Rehberimizin belirteceği saatte Tallinn Havalimanına hareket ediyoruz. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayolları TK1424 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:30’da İstanbul’a hareket ediyoruz. 15:50’de varıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Şehir Vergileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Bahşişler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (İzmir)

Avantajlı Ekstra Tur Paketi;  385 Euro Yerine 300 Euro 

Trakai Kasabası & Trakai Kalesi & Galve Gölü Tekne Turu & Jurmala Turu & Sigulda Orta Çağ Turu & Riga Kanal Turu & Rocca Al Mare Turu & Kadriorg Sarayı Turu & Tam Gün Helsinki Turu 
(*Riga Ortaçağ Restoranı paket programa dahildir.) 

3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT