Bozcaada Assos Adatepe Ayvalık Turu

Bozcaada Assos Adatepe Ayvalık Turu

Gezi Rehberi Bozcaada Assos Adatepe Ayvalık Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Bozcaada - Geyikli - Cenova - Ayazma Plajı - Assos - Behramkale - Adatepe Köyü - Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 23:00 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı - 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyon u ( E 5 Ankara İstikameti ) - 00:30 Çayırova Mc Donald ‘s Önü - 01:15 İzmit Halkevi Durakları ( Asya Otel Karşısı ) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 10, 2024 ~ Nis 12, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Bozcaada - Gece Yolculuğu

Belirtilen noktalardan hareket ile Bursa, Balıkesir, güzergâhından Geyikli iskelesine doğru yol alıyoruz.

2. Gün

Geyikli – Bozcaada - Cenova Kalesi - Ayazma Plajı - Eski Rum Mahallesi -(Cumhuriyet) - Eski Türk Mahallesi (Alaybey Mahallesi) - Ayazma Plajı - Assos - (Behramkale) - Adatepe

Alınan sabah kahvaltısının ardından (ekstra) mitolojide TENEDOS Adası olarak bilinen, Posedion’ un üflediği rüzgârların kıyılarını dantel gibi şekillendirdiği Bozcaada’ya doğru yol alıyoruz. Geyikli iskelesinden yaya olarak bineceğimiz feribotla yaklaşık yarım saat süren bir yolculuktan sonra ulaşacağımız Bozcaada’daki ilk durağımız tüm ihtişamıyla bizleri karşılayan ve Cenevizliler tarafından yaptırıldığı bilinen Bozcaada Kalesi olacak. Burada manzaralar eşliğinde yapılan panoramik anlatımlar ve çekilen fotoğraflar sonrası eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet caddesi) ve eski Türk mahallesinin (Alaybey mahallesi) ara sokaklarında dolaşırken eski Bozcaada yaşamının izlerini arıyoruz. Bozcaada sokaklarında dolaşırken adanın yerel lezzetlerinden Kavala kurabiyesi, damla sakızlı kurabiye, damak çatlatan, badem lokumu ve adaya özgü reçelleri tatma fırsatı buluyoruz. Tabii ki, Bozcaada denince ilk akla gelen ve ada topraklarının 1/3 ünü kaplayan üzüm bağlarından elde edilen şarapları yudumlamak ve alışveriş yapmak için şarap atölyelerine gidiyoruz. Adanın eski sokaklarındaki yürüyüş turumuzu bitirdikten sonra rehberimiz tarafından verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz iskeleden hareket eden minibüsler ile adanın Ayazma plajına gidebilirler. (Ekstra). Verilen serbest zamanın ardından bu şirin Ege adasından ayrılmak için tekrar feribot iskelesinde buluşup Geyikli ’ye doğru hareket ediyoruz. Geyikli’den ayrılarak Kaz Dağları'nın muhteşem manzarası eşliğinde Assos'a hareket ediyoruz. Behramkale Köyü içerisinde Aristo'nun felsefe okulu açtığı ve Bizans döneminin piskoposluk merkezi olan Assos'ta akropol, Athena Tapınağı, surlar, sarnıçlar, banyo odaları, Anadolu'nun en etkileyici nekropolünün gezilmesinin ardından vereceğimiz serbest zamanda köy içinde meşhur sakızlı Türk kahvesinin tadına bakabilirsiniz.  Serbest zamanın bitiminin ardından Adatepe’de bulunan Zeytinyağı müzesini ziyaret ediyor burada zeytin ve zeytinyağı ile ilgili yapılan anlatımları dinliyoruz. Dileyen misafirlerimiz zeytinyağı alışverişi yapabilirler. Buradaki ziyaretimizin ardından otelimize geçiyoruz. ÖNEMLİ NOT: Bozcaada İçerisine Otobüs Geçişi Yasak Olduğu İçin Aracımız Bizleri Geyikli’de Bırakacaktır. Mevsimsel Yoğunluktan Dolayı Otobüs Gibi Turistik Araçların Adaya Geçişi Yasak Olduğundan Dileyen Misafirlerimiz Kendi İmkanları İle Adayı Minibüsler Eşliğinde Gezebilirler. Ayazma Plajı'na Gitmek İçin İskeleden Kalkan Dolmuşları Kullanabilirler.

3. Gün

Ayvalık - Ayvalık Tekne Turu İmkânı - Cunda Adası- Şeytan Sofrası - Taksiryannis Kilisesi

Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltı sonrası Lobide belirlediğimiz saatte buluşup Ayvalık limanı'na gidiyoruz. Eski adı CUNDA şimdiki adı ALİBEY Adası’nda yapacağımız nostaljik gezi ile sizleri eskiye götürüyoruz. Adada bulunan en eski 8 kiliseden en iyi korunarak günümüze gelebilmiş olan Taksiryannis Kilisesi (dışaradan görüyoruz.) ve Arnavut kaldırımlarında yürüdüğümüz adada bulunan Rumların yaşadığı taş evler bizi büyülüyor.  Limandan bizi bekleyen teknemize binip Ayvalık Tekne Turumuza (Ekstra) çıkıyoruz. (Hava şartları ve iklim şartlarına bağlı olarak tekne turumuz hareket edecektir ve teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. Tekne turumuzun ardından Güneşin batışını izlemek için Çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrasına hareket ediyoruz. Burada Şeytanın ayak izini simgelen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Ayvalık koylarının ve Midilli adasının doyumsuz manzarasını çaylarımızı yudumlayarak seyrediyoruz. (Şeytan Sofrası programı tekne turu ve program gereği gün içinde yapılabilir , güneşin batışı seyredebilme durumu olmayabilir.) Fotoğraf çekimlerimiz sonrasında dönüş yolculuğuna başlıyoruz ve gecenin ilerleyen saatlerinde sizleri almış olduğumuz noktalara bırakıyoruz

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Milli Park Girişleri

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Bahşişler

Not: İzmit'den katılan konuklarımız dönüşte Bursa, Gebze Center Avm , Gebze Otogar'da inmesi gerekir.

Önemli Notlar:

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT