Budva Turu

Budva Turu

Gezi Rehberi Budva Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Budva

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Podgorica - Podgorica - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 3, 2021 ~ Haz 6, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Budva

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde saat 05.00’te buluşup bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları’nın TK1085 sefer sayılı uçuşu ile 08.00’de Karadağ’ın başkenti Podgoritsa'ya doğru yola çıkacağız. Yerel saat ile 08.50’de şehre varır varmaz bizleri bekleyen özel otobüsümüzle Budva’ya gideceğiz. Yaklaşık bir saat sürecek yolculuğumuz sırasında muhteşem manzarasıyla dikkat çeken, pek çok Hollywood aktörünün uğrak noktası olan, bilinen en büyük otel-adayı, Sveti Stefan Adası'nı tepeden görebileceğimiz bir yerde durup hem güzel görüntünün keyfini çıkaracak hem de bol bol fotoğraf çekeceğiz. Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisi ve aynı zamanda Avrupalı turistlerin gözde tatil merkezi Budva'ya vardığımızda kasabada yürüyerek panoramik bir gezi yapacağız. Adriyatik Denizi kıyısındaki “Stari Grad”da, yani eski kasaba merkezinde yürürken Venediklilerin inşa ettikleri 2.500 yıllık hisarı; Santa Maria del Punta kilisesini ve bulunduğu meydanı; deniz, kum ve güneşin buluştuğu plajları göreceğiz. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz.

2. Gün

Budva

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek ve tam gün sürecek Öğle Yemekli Balkan Fiyortları ve Yüzme Turu'na katılabilecekler (70 Eur). Turumuz sırasında göz alıcı doğal güzellikler eşliğinde teknemizle yola çıkacak ve fiyortların içerisinden geçerek çeşitli duraklarda mola vereceğiz. Yüzerek ve dinlenerek vakit geçireceğimiz bu turumuzda güneşin, denizin ve manzaranın keyfini çıkaracağız. Tam gün sürecek tekne turumuzun ardından konaklamak üzere otelimize döneceğiz.

3. Gün

Budva

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Kotor, Tivat ve Perast Turu’na katılabilecekler (50 Eur). Turumuz kapsamında önce, yarım saatlik bir otobüs yolculuğu yaparak Kotor’a varacağız. Yürüyerek yapacağımız şehir gezisinde bizleri geçmişle günümüz arasında bir hayal perdesine bakar gibi hissettiren tarihi yapıları göreceğiz. Gölgesi denize vuran dağların ve yamaçlarını taç gibi süsleyen surların arasında toplam 1355 basamakla en üst noktasındaki kiliseye ulaşılan San Giovanni Kalesi’ni; İtalyan Kontes Francesca di Montreale Mantica’nın koleksiyonunu da barındıran Kedi Müzesi’ni; Roma Katolik katedrallerinden St. Tripun Katedrali’ni; Sırp Ortodoks kilisesi olan St. Nikola Kilisesi’ni gördükten sonra otobüsümüzle yola devam ederek turumuzun ikinci durağına, Perast’a geçeceğiz. Gerek şairane hikâyesiyle gerekse ilginç müzesiyle Kayalıklar Meryemi (Kayaların Leydisi olarak da biliniyor) ve münzevi keşişlerin halen yaşadığı Aziz George adlı iki adası olan bu sakin, romantik şehrin dağ ve deniz manzarasını izlemeye doyamayacağız. Son durağımız ise Kotor Körfezi kıyısındaki bir diğer bölge, Tivat olacak. Dileyenler Karadağ Limanı’nı barındıran ve Karadağ’ın Monaco’su olarak bilinen Tivat’ın zarif kafelerinde dinlenerek, dileyenlerse yüzerek, bisiklet kiralayarak, körfezde tekne turuna çıkarak ya da başka tercihlerde bulunarak günün yorgunluğunu atabilecekler. Rehberimizin belirttiği saatte buluştuktan sonra dinlenmek ve konaklamak üzere Budva’ya, otelimize döneceğiz.

4. Gün

Budva - İstanbul

Kahvaltıdan sonra otelden çıkış işlemlerini tamamlayacağız. Ardından, rehberimizin bildireceğiz saate kadar serbest zaman. Belirlenen saatte otelimizde buluşup Podgoritsa Havalimanı'na doğru yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamlayarak Türk Hava Yolları'nın TK1088 sefer sayılı uçuşu ile 22.35’te İstanbul'a hareket edeceğiz. Yerel saat ile 23.15’te İstanbul'a vardığımızda turumuz da sona erecek. Eve hoş geldiniz!

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Şehir Vergileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Bahşişler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Ekstra Turlar

Karadağ varışlarda PCR test zorunluğu bulunmaktadır. Yolcuların varıştan en fazla 72 saat önce aIınmış negatif PCR testi zorunlu olacaktır;
-Yolcular pozitif serolojik-Igg antikorları testi ile Karadağ'a girebilir (bu test 30 günden eski olmamalıdır);
-Karadağ'a girmeden en az yedi gün önce yeni koronavirüs aşısının ikinci dozuyla aşılanmış ve yetkili sağlık kurumundan aşı belgesini kanıtlayabilen yolcular Karadağ'a giriş yapabilir.
PCR testinden Muaf olan misafirler;
Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'tan gelen yolcular Karadağ'a testsiz giriş yapabilirler.
PCR test olmayan Karadağ vatandaşları ve Karadağ oturum kartı sahibi olan yabancıları 14 günlük karantina veya self isolasyon kurallarını kabul ederek Karadağ'a giriş yapabilirler.

Dönüşte  Türkiye’ye yapılacak olan uçuşlarımızda tüm misafirlerimizin Türkiye’ye gelen uçuşlarının varışından en fazla 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testi sonucu veya 48 saat içinde hızlı antijen test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir.

İlk biniş noktası Birleşik Krallık, İran, Mısır, Singapur, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka olan bütün misafirlerin Türkiye’ye gelen uçuşlarının varışlarından en fazla 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir.
o PCR veya RNA ibaresi olmayan testler kabul edilmeyecektir.
o Test sonucu ibraz edemeyen veya test türü belirtilen şartlara uymayan yolcular sefere kabul edilmeyecektir.
o PCR testleri hem çıktı olarak hem de online olarak kabul edilebilir.
o Latin alfabesiyle yazılmış PCR testler kabul edilecektir.

PCR testten muaf olan misafirler;

Varıştan en az 14 gün önce düzenlenmiş iki doz Covid-19 aşı sertifikasına (Johnson & Johnson tek doz) sahip olup son 14 gün içerisinde Birleşik Krallık, İran, Mısır, Singapur, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’da bulunmamış yolcular.
Sırbistan veya Macaristan tarafından düzenlenmiş bağışıklık veya aşı sertifikası sahibi olan Sırbistan veya Macaristan vatandaşları ile seyahat eden 18 yaşından küçük çocuklar,



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT